به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، رایزن بازرگانی ایران در الجزایر در گزارشی اعلام کرد: کشور الجزایر برای تامین مواد اولیه صنایع خود به مس نیاز دارد و ایران می تواند بخشی از این نیاز را تامین کند.
الجزایر به عنوان یکی از کشورهای دارنده ذخایر معدنی طی سال 2013 به استخراج و تولید کانی های مختلف معدنی شامل طلا (140 کیلوگرم)، نقره (27 کیلوگرم)، آهن و فولاد خام (حدود 800 هزار تن) کائولین (42 هزار و 504 تن)، باریت (30 هزار و 245 تن)، کلسیت (267 هزار تن)، بنتونیت (27 هزار و 668 تن)، فلدسپار (259 هزار تن)، سیمان (18 میلیون تن) و نیز برخی سنگ های ساختمانی اقدام کرد.
به گزارش سایت سازمان زمین شناسی آمریکا، کشور الجزایر برای توسعه صنایع معدنی خود، ظرفیت تولید سالانه مواد و محصولات معدنی را در زمینه مس کاتد، باریت، بنتونیت، سیمان، فلدسپار، نیترات آمونیوم، فسفات، هلیوم، فولاد خام، سنگ آهن، کائولین و غیره افزایش داده است.
به عنوان مثال، این کشور جایگاه ویژه ای برای صنایع آهن و فولاد در نظر گرفته و به تازگی حدود 20 میلیارد دلار برای بهره برداری از معدن بزرگ سنگ آهن در استان تندوف با ذخیره 2.5 میلیارد تن اختصاص داده است تا هزینه واردات سنگ آهن را - که سالانه به 10 میلیارد دلار می رسد- کاهش دهد. طبق آمارها، این کشور حدود 5 میلیون تن در سال سنگ آهن تولید و 10 میلیون تن وارد می کند.
الجزایر همچنین دهمین تولیدکننده و پنجمین صادرکننده فسفات جهانی است. اغلب معادن طلای این کشور در استان جنوبی متمرکز است و امکان استخراج 5 تا 6 تن طلای خالص وجود دارد.
ایران و الجزایر به عنوان دو کشور دارای ظرفیت های معدنی و صنایع معدنی، زمینه های مناسبی برای توسعه همکاری های متقابل دارند.
جالب است بدانیم؛ شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در اوایل دهه 80 شمسی از این کشور کود یا خاک فسفات خریداری می کرد اما در سال های اخیر، این خرید به دلیل قیمت رقابتی و تهیه ارزان تر آن از دیگر کشورها متوقف شده است.