به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، ماینینگ در گزارشی تحت عنوان «آیا معدن می تواند جایگزین صنعت نفت در ایران شود؟» که 29 سپتامبر 2015 (سه شنبه جاری) منتشر شد، به نقل از مهدی کرباسیان نوشت: وابستگی بیش از حد به صنعت نفت موجب صدمه بخش معدن شده است.
وی ادامه داد: طی دهه های اخیر، سرمایه گذاری های وسیعی در صنعت نفت صورت گرفته و اساس اقتصاد ایران بر صنعت نفت بنا نهاده شده است. دولت ها نیز توجه کمتری به سرمایه گذاری های کلان در بخش های دیگر داشته اند.
رئیس هیات عامل ایمیدرو برخی نقاط ضعف بخش معدن را برشمرد: ظرفیت پایین حمل و نقل ریلی، کمبود امکانات و تسهیلات، نرخ بالای بهره بانکی و نبود متخصصان استخراج و فناوری.
وی افزود: در صورت برطرف شدن این موانع می توان گفت که بخش معدن می تواند موجب حذف وابستگی اقتصاد ایران به صنعت نفت شده و تقویت و شکوفایی اقتصاد را به همراه آورد.
کرباسیان گفت: فرصت های بسیاری در این بخش وجود دارد، از جمله اینکه ایران با ذخایر معدنی به ارزش 770 میلیارد دلار در میان 15 کشور نخست دارنده ذخایر غنی معدنی جهان است. در سال 2011 ایران در رتبه نهم جهان قرار داشت.
این نشریه در بخشی از گزارش خود به نقل از گزارش پرس تی وی (PRESS TV)، نوشت: برخی شرکت های فولادی ژاپنی از جمله کوبه (Kobe Steel)، چهارمین شرکت فولاد ساز ژاپن و شرکت ملی نفت و گاز و فلزات ژاپن (JOGMEC) ماه گذشته به ایران آمدند و با مقامات ایرانی دیدار و در مورد همکاری در بخش معدن و صنایع معدنی مذاکره کردند.
کرباسیان از جمله مهمترین مشکلات بخش معدن طی سال های اخیر را استفاده نکردن از تجهیزات و تکنولوژی های نوین به ویژه در دوران تحریم ها و همچنین استفاده از ماشین آلات دست دوم با فعالیت بیش از 50 سال در کشورهای دیگر در برخی از معادن ایران ذکر کرد.