به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، اکتشافات انجام شده در منطقه آذربایجان شرقی نشان می دهد از کل 9 میلیارد و 444 میلیون تن ذخایر معدنی این استان، 5 میلیارد و 350 میلیون تن -که معادل 56درصد از کل ذخایر این منطقه است- به نفلین سینیت اختصاص دارد. ماده معدنی که در نهایت با تبدیل شدن به پودر آلومینا، تکیه گاه رشد صنعت آلومینیوم ایران خواهد شد.
ایران به سبب اینکه طبق اکتشافات انجام شده، ذخایر قابل توجهی از بوکسیت برای تولید آلومینا در اختیار ندارد، تولید آلومینا از نفلین سینیت را توسط ایمیدرو در دستور کار قرار داده است و در حال حاضر این سازمان طرح 200هزار تنی تولید آلومینا از نفلین (در شهرستان سراب) را در آستانه برگزاری مناقصه برای شناخت پیمانکار در دست اجرا دارد.
استان آذربایجان شرقی در عین حال پس از نفلین سینیت، از ذخایر میلیارد تنی مس برخوردار است به طوری که میزان ذخیره این ماده معدنی در این منطقه به 2.2 میلیارد تن می رسد.
سومین ذخایر ماده معدنی استان به سنگ آهک و شِیل اختصاص دارد به طوری که میزان ذخایر این ماده از 803 میلیون تن نیز عبور می کند.
اکتشافات انجام شده در آذربایجان شرقی همچنین از ذخایر 450 میلیو تنی سنگ های ساختمانی خبر می دهد. در این استان ذخایر قابل توجه مواد معدنی دیگر همچون سنگ آهن، کائولن، فلدسپات، سنگ تزئینی، سنگ چینی، خاک های صنعتی و ... وجود دارد.