خدمات الکترونیکی
گزارش فساد و شکایات
X
یکشنبه, ۱۸ بهمن ۱۳۹۴ ۸۷۶
چچ

آمادگی ایمیدرو برای ارتقای استانداردهای زیست محیطی

رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: این سازمان آماده همکاری با سازمان حفاظت محیط زیست برای ارتقای استانداردهای زیست محیطی است.
به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، دکتر مهدی کرباسیان- که در نشست مشترک بررسی مشکلات زیست محیطی بخش معدن و صنایع معدنی با حضور دکتر سعید متصدی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط سخن می گفت- با بیان این مطلب اظهار داشت:

آمادگی ایمیدرو برای ارتقای استانداردهای زیست محیطی

 با توجه به برنامه 1404 و ضرورت دستیابی به رشد 8 درصدی توسعه اقتصادی، رفع مساله اشتغال و محرومیت زدایی، انجام سرمایه گذاری و اجرای طرح های توسعه ای بخش معدن و صنایع معدنی انکار ناپذیر است.

 وی افزود: از این رو، آماده همکاری با سازمان حفاظت محیط زیست برای ارتقای استاندارد ها و تدوین ضوابط زیست محیطی هستیم و خود را ملزم به رعایت آنها می دانیم؛ هر چند که این امر موجب افزایش  هزینه تمام شده اجرای طرح های توسعه ای شود.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اینکه طولانی شدن روند مذاکرات زیست محیطی در مناطق دارای ظرفیت سرمایه گذاری،  مشکل زاست، گفت: بخش معدن و صنایع معدنی از ظرفیت بالایی برای توسعه و اشتغال برخوردار است و جزو بخش های با جذابیت بالا برای سرمایه گذاران خارجی است که رفع نشدن سریع مسائل زیست محیطی، می تواند موجب دفع سرمایه گذاری ها شود.
 وی ادامه داد: در حال حاضر، مناطق مهم و استراتژیک کشور نظیر پارسیان، مکران، چابهار، ‌سنگان(خواف) و غیره با استقبال سرمایه گذاران مواجه شده است و باید با بهره گیری از مشاوران داخلی و خارجی توانمند، راهکارهایی برای حل مسائل زیست محیطی اتخاذ کرد.

سعید متصدی، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست، در این نشست با بیان اینکه در مساله «توسعه» و «محیط زیست» باید به نقطه تعادل برسیم و هر 2 موضوع را در نظر داشته باشیم، گفت: در چنین شرایطی، هم جامعه و هم محیط زیست نفع می برند. بنابراین هنگام شروع اجرای یک پروژه صنعتی و معدنی، مسائل زیست محیطی آن باید به صورت تخصصی مطرح و پس از اجماع و بررسی، تصمیم گیری مناسب اتخاذ شود.
وی ادامه داد: تلاش کرده ایم ضوابطی را در این حوزه (اکتشاف، استخراج و بهره برداری)، تدوین کنیم که پیش نویس آن آماده شده و می توانیم با همکاری ایمیدرو آن را تکمیل کنیم.
 متصدی با بیان اینکه علاقه ای به دریافت جرایم زیست محیطی نداریم، تصریح کرد: فرآیند جرایم بسیار نامطلوب است و به اصلاح منجر نمی شود و معتقدیم چنانچه صنعت پولی می آورد خود در زمینه زیست محیطی هزینه کند.
وی ادامه داد: راه اندازی صندوق ملی محیط زیست از جمله اقدامات ما است که در تلاش هستیم عوارض و جرایم دریافتی را به صندوق مذکور واریز کنیم و سپس به واحدهای تولیدی درقالب تسهیلات رفع آلایندگی ارائه شود که در اینجا موضوع بازسازی یا نوسازی واحدها مطرح می شود. همچنین، برای کاهش گازهای گلخانه ای، موضوع انتقال تکنولوژی را در نظر گرفته ایم و در این راستا، صندوق سبز اقلیم (GCF)  در حال راه اندازی است و آمادگی داریم برای کاهش گازهای گلخانه ای، از صندوق بین المللی تسهیلات بگیریم.
 

آدرس کوتاه شده: