خدمات الکترونیکی
گزارش فساد و شکایات
X
یکشنبه, ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ ۸۴۲
چچ

«ساخت فلزات اساسی» بیشترین سرمایه را جذب می کند

گروه ساخت فلزات اساسی بیشترین سرمایه پیش بینی شده را در بین 33 گروه فعال صنعتی در 10 ماه سال جاری به خود اختصاص می دهند.

«ساخت فلزات اساسی» بیشترین سرمایه را جذب می کند

به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)،‌ گزارش های آماری جدید وزارت صنعت معدن و تجارت از روند جذب سرمایه گذاری نشان می دهد گروه ساخت فلزات اساسی در طرح هایی با پیشرفت فیزیکی صفر تا 80درصد بیشترین سرمایه را جذب کنند.
بر این اساس تا پایان دی ماه امسال پیش بینی شده در این گروه بیش از 85 هزار میلیارد تومان برای طرح هایی که تا 20 درصد پیشرفت داشته اند سرمایه جذب شود.
بررسی روند سرمایه‌گذاری صنعتی در 33 گروه فعال این بخش بیانگر آن است که بیشترین جذب سرمایه‌گذاری در 10 ماه منتهی به دی ماه امسال به طرح‌های با پیشرفت فیزیکی صفر تا 20 درصد اختصاص داشته است. از سوی دیگر، براساس آمار اعلام شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در مدت زمان مورد بررسی گروه کالایی ساخت فلزات اساسی همچنین در طرح‌های با پیشرفت فیزیکی صفر تا 80 درصد نیز توانسته بیشترین سرمایه‌گذاری را در این مدت جذب کند.

آمار اعلام شده بیانگر آن است که در مدت زمان مورد بررسی طرح‌های با پیشرفت فیزیکی صفر تا 20 درصد در مجموع موفق به جذب سرمایه‌ای بالغ بر 4میلیون و 188 هزار میلیارد ریال شده‌اند. اختصاص بیشترین سهم در طرح‌های نیمه‌تمام به طرح‌های با پیشرفت فیزیکی صفر تا 20 درصد عمده دلیلی است که می‌توان جذب بالای سرمایه را به آن نسبت داد. براساس آمارهای اعلام شده در مجموع 67 هزار و 538 طرح با پیشرفت فیزیکی صفر تا 20 درصد در کشور وجود دارد، طرح‌هایی که گاه به دلیل عدم جذب به موقع سرمایه یا تامین مواد اولیه مورد نیاز با کندی درحال پیشرفت هستند و آنچه مسلم است سرمایه‌ای بیش از آنچه در 10 ماه ابتدای سال جاری تزریق شده، برای پیشرفت این طرح‌ها نیاز است. در این بخش ساخت فلزات اساسی با جذب سرمایه‌ای بالغ بر 85 هزار میلیارد تومان بیشترین سرمایه پیش‌بینی شده را جذب کرده و پس از آن ساخت مواد و محصولات شیمیایی با جذب سرمایه‌ای در حدود 761 هزار میلیارد ریال، سایر محصولات کانی غیرفلزی با جذب سرمایه‌ای در حدود 474 هزار میلیارد ریال، کک و فرآورده‌های حاصل از نفت با جذب سرمایه 462 هزار میلیارد ریالی و محصولات غذایی و آشامیدنی‌ها نیز با جذب سرمایه‌ای در حدود 381 هزار میلیارد ریال توانسته بیشترین سرمایه تخصیص یافته را به خود اختصاص دهند.
اما سرمایه تزریق شده برای طرح‌های با پیشرفت فیزیکی 20 تا 40 درصد برای 6 هزار و 500 طرح بالغ بر 492 هزار میلیارد ریال بوده که صنایع فعال موفق در جذب سرمایه‌گذاری برای این بخش نیز همانند طرح‌های با پیشرفت فیزیکی صفر تا 20 درصد به ساخت فلزات اساسی، ساخت مواد و محصولات شیمیایی، سایر محصولات کانی غیرفلزی، کک و فرآورده‌های حاصل از نفت و محصولات غذایی، اختصاص داشته است. براساس آمار اعلام شده، سرمایه جذب شده برای ساخت فلزات اساسی در این گروه بالغ بر 155 هزار میلیارد ریال، ساخت مواد و محصولات شیمیایی در حدود 99 هزار میلیارد ریال، سایر محصولات کانی غیرفلزی در حدود 57 هزار میلیارد ریال، کک و فرآورده‌های حاصل از نفت بالغ بر 44 هزار میلیارد ریال و برای محصولات غذایی و آشامیدنی نیز در حدود 34 هزار میلیارد ریال بوده است.
از سوی دیگر، آمار اعلام شده بیانگر آن است که در مجموع 5 هزار و 538 طرح با پیشرفت فیزیکی 40 تا 60 درصد در کشور وجود دارد که برای این گروه نیز سرمایه‌ای بالغ بر 339 هزار میلیارد ریال پیش‌بینی شده است. صنایع فعال در این گروه نیز همانند دو گروه قبل در جذب سرمایه عمل کرده‌اند و صنایع موفق در جذب سرمایه تنها با تغییراتی در رتبه‌ها مواجه بوده‌اند، به‌طوری‌که سرمایه جذب شده در این گروه برای ساخت فلزات اساسی در حدود 94 هزار میلیارد ریال، کک و فرآورده‌های حاصل از نفت در حدود 71 هزار میلیارد ریال، ساخت مواد و محصولات شیمیایی بالغ بر 31 هزار میلیارد ریال، محصولات غذایی و آشامیدنی‌ها نیز بالغ بر 28 هزار میلیارد ریال و سایر محصولات کانی غیرفلزی نیز بالغ بر 26 هزار میلیارد ریال بوده است. اما در گروه با پیشرفت فیزیکی 60 تا 80 درصد نیز در حدود 3 هزار و 600 طرح نیمه تمام وجود دارد که برای این گروه نیز سرمایه‌ای بالغ بر 240 هزار میلیارد ریال است. در این گروه صنایع فعال در جذب سرمایه‌گذاری همانند سایر گروه‌ها به ساخت فلزات اساسی، سایر محصولات کانی غیرفلزی، کک و فرآورده‌های حاصل از نفت، محصولات غذایی و آشامیدنی‌ها و ساخت مواد و محصولات شیمیایی اختصاص داشته است. براساس آمار اعلام شده، سرمایه جذب شده در این طرح‌ها برای ساخت فلزات اساسی بالغ بر 64 هزار میلیارد ریال، کک و فرآورده‌های حاصل از نفت در حدود 58 هزار میلیارد ریال، سایر محصولات کانی غیرفلزی بالغ بر 25 هزار میلیارد ریال، محصولات غذایی و آشامیدنی‌ها نیز در حدود 16 هزار میلیارد ریال بوده است. ساخت مواد و محصولات شیمیایی نیز سرمایه‌ای بالغ بر 15 هزار میلیارد ریال جذب کرده‌اند.
اما در حال حاضر حدود 4 هزار و 700 طرح با پیشرفت فیزیکی 80 تا 100 درصد در کشور وجود دارد که برای این گروه نیز سرمایه‌ای در حدود 197 هزار میلیارد ریال در نظر گرفته شده است. در این گروه کک و فرآورده‌های حاصل از نفت در جذب سرمایه‌گذاری بیشترین موفقیت را داشته به‌طوری‌که سرمایه اختصاص یافته حدود 58 هزار میلیارد ریال بوده است. سایر محصولات کانی غیرفلزی نیز موفق به جذب سرمایه حدود 26 هزار میلیارد ریالی شده است. سرمایه جذب شده برای ساخت مواد و محصولات شیمیایی نیز بالغ بر 25 هزار میلیارد ریال، ساخت فلزات اساسی حدود 18 هزار میلیارد ریال و محصولات غذایی و آشامیدنی‌ها نیز بالغ بر 13 هزار میلیارد ریال بوده است.

 

آدرس کوتاه شده: