سال جهش تولید
X
   
 
    • هدر یاد داشت ها و مقالات

    • دو حاشیه نویسی کرباسیان از طرح های ایمیدرو
      نویسنده: مهدی کرباسیان معاون وزیر و رییس هیات عامل ایمیدرو
      تاریخ انتشار: ۱۳۹۶/۰۱/۲۷

      زغالسنگ البرز مرکزی همراه محیط زیست
      کارخانه زغال شویی ٥٠٠ هزارتنی سوادکوه روز سه شنبه 1396.1.22 همزمان با حضور رییس جمهور افتتاح شد. این کارخانه از معدود پروژه هایی است که در دولت یازدهم شروع و به بهره برداری رسید.
      در ساخت کارخانه کاملا رعایت شرایط زیست محیطی شده و نشان دهنده این است که می توان پروژه ایجاد کرد و ضوابط محیط زیست را هم مد نظر قرار داد. مازندران ١٦٠میلیون تن ذخیره قطعی زغال سنگ دارد که ٢٠ میلیون آن در یکسال گذشته توسط ایمیدرو کشف شد. ضمنا در سال ١٣٩٥ در اکتشافات ایمیدرو ٦٥٠ میلیون تن ذخیره جدید زغال سنگ به ذخایر کشور اضافه شد.
      از شادی مردم وجوانان که نگرانی اشتغال داشتند، خداوند را شکر کردم که توفیق داد با همکاری عزیزان در سازمان توسعه و نوسازی معادن و همچنین شرکت تهیه و تولید و شرکت البرز مرکزی، قدمی جدید در توسعه کشور و اشتغال برداریم.
      برای حضور در محیط معدن کرد آباد -که در مرحله اخذ مجوز است- حدود ٨ کیلومتر به داخل جنگل بکر و دست نخورده رفتم و لذتی فراوان بردم. هم یادآور خاطرات لذت بخشم شد که در سالهای ابتدای انقلاب ١٣٥٨-٥٩ در زمان فرمانداری نوشهر- چالوس در بازدید هایم از جنگل ها داشتم.
      من از اصفهان امده بودم که تا حدی کویری بود و سفرهایم به جنگل های بکر منطقه و دیدن گله های گراز در حال فرار و نجوای درخت ها در سکوت و پرندگان لذتی فراوان ایجاد میکرد که فراموش ناشدنی است.

      آلومینیوم جنوب؛ فرصتی تازه برای توسعه
      در سفری که به اتفاق آقای ترکان مشاور ریاست جمهوری و همچنین ریاست هیات مدیره آلومینیوم جنوب ومدیریت بانک صادرات در چهارشنبه 1396.1.23 به منطقه ویژه لامرد (وابسته به سازمان توسعه ونوسازی معادن وصنایع معدنی ایران) داشتیم پیشرفت پروژه را بررسی کردیم.
      پروژه آلومینیوم جنوب، بزرگترین کارخانه آلومینیوم ایران را ایجاد خواهد کرد که با مشارکت ٤٩٪‏ ایمیدرو و٥١٪‏ گروه غدیر صورت می گیرد. ظرفیت تولید این پروژه ٣٠٠ هزارتن شمش است که با سرمایه گذاری ١/١ میلیارددلار در ٩ اردیبهشت ١٣٩٤ -پس از پیگیری فراوان برای گشایش اعتبار- در سفر ریاست جمهوری به فارس آغاز شد.
      این کارخانه در مهرماه ١٣٩٧ قرار است به بهره برداری برسد. عملیات شمع کوبی، فونداسیون ها وآرماتور بندی و... توسط پیمانکاران ایرانی با نظارت شرکت NFC چین و با مدیریت و پیگیری همکاران شرکت سالکو بخوبی پیش می رود.
      امکانات زیر ساخت نیز با سرمایه گذاری ایمیدرو به میزان ٢٠٠ میلیارد تومان انجام شده است.
      در سال ١٣٩٣ اولین سفر من به لامرد و منطقه ویژه بود. تعدادی معدود مشغول بودند اما اکنون تعداد ١٠٠٠ نفر در سایت پروژه کار می کنند. این بازدید برای بنده بسیار ارزشمند بود و خوشحالی فراوان داشت؛ چون نه فقط در سرعت بخشیدن به توسعه کشور و استفاده از ظرفیت های انرژی و معادن کمک شایان می کند بلکه ١٠٠٠ جوان برومند کشور نیز در آن منطقه صاحب شغل شده اند.
      حل مشکل اشتغال و جذب سرمایه خارجی و داخلی نیاز به جسارت در تصمیم گیری، استفاده از تجربه دنیا، اعتقاد واصرار به توسعه کشور، خارج شدن اقتصاد از سایه سیاست وعزم ملی برای سربلندی کشور دارد.