وی ادامه داد: این حوزه هنوز شناخته شده نیست و نیاز است که به عنوان یک صنعت درون شهری به رسمیت شناخته شده و در عین حال با صنایع دیگر متمایز و محصولات تولیدی آن به عنوان محصولات صنایع معدنی قلمداد شود تا مورد حمایت قرار گیرد.
به گفته رنجبر، نهادها و سازمان های غیر دولتی (NGO ها) مرتبط با این صنعت، مصمم به توسعه آن هستند اما اگر در این حوزه هم افزایی باشد، می تواند برآیند قابل توجهی برای رشد اقتصادی به همراه داشته باشد، به طوری که کشورهای صاحب سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی با تولید ناخالص داخلی کمتر، درآمدهای بالاتری در این بخش دارند.
در این نشست، اعضای کارگروه به چالش های موجود در حوزه سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی پرداختند. از جمله این چالش ها، «ارتباط پایین دانشگاه و این صنعت و حمایت پایین مالی برای عملیاتی کردن طرح ها و پایان نامه ها»، «ورود آسان و ارزان محصولات قاچاق سنگ های قیمتی»، «به هم پیوسته نبودن زنجیره استخراج مواد معدنی، استحصال و ورود محصول به بازار»، «موازی کاری نهادهای مرتبط و نبود متولی واحد»، «پایین بودن سطح اطلاعات فعالان از قوانین حمایتی موجود»، «وجود دلالان فروش مواد اولیه و اختلاف بالای قیمت ماده اولیه»، «نبود ارتباط بین تولیدکننده، مصرف کننده و معادن» و «نبود تعرفه گمرکی مناسب برای جلوگیری از واردات بی رویه محصولات سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی و درنتیجه حمایت از این صنعت نوپا» بود.
در ادامه، راهکارهایی برای توسعه صنعت سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی همچون «حمایت مالی و سرمایه گذاری در حوزه پروژه های تحقیقاتی و دانشگاهی»، «ارتباط با موسسات خارجی برای دریافت استانداردهای جهانی»، «فراهم کردن شرایط برای استخراج و استحصال ذخایر غنی سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی»، «ساماندهی بازار داخلی»، «تولید محصولات قابل رقابت»،«تشکیل خوشه استان ها در این صنعت برای شناسایی حلقه مفقوده هر استان»، «استفاده از فرصت ها و قوانین فعلی»، «حذف مالیات بر تولید»، «مهندسی معکوس تجهیزات و قطعات فرآوری سنگ ها»، «ایجاد مرکز بهسازی قیمت ها» و «اختصاص کد تعرفه به سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی» ارائه شد.
حمایت از پروژه های دانش بنیان
محمد جواد پیش بین، رئیس کانون ملی هماهنگی دانش، صنعت و بازار جواهرات و سنگ های قیمتی ایران در این جلسه ضمن تشریح فعالیت های این کانون، اعلام کرد: یکی از وظایف اصلی کانون، حمایت از پروژه های تحقیقاتی دانش بنیان است و ما در این زمینه حمایت های لازم را به عمل می آوریم و پیگیر اعتبارات آن هستیم.
وی ادامه داد: این کانون، داشنجویان کارشناسی ارشدی را که پروژه هایی در حوزه سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی دارند و در عین حال کاربردی و اشتغال زا باشند، به عنوان کارگزار به صندوق کارآفرینی امید معرفی می کند.
مقرر شد نتایج این جلسه و جلسات آتی تا پایان امسال جمع بندی و برای بحث و بررسی به کمیته سرمایه گذاری ایمیدرو ارسال شود تا این سازمان در صورت امکان، شکل و ساختار حمایتی را مشخص کند.