به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، رئیس هیات عامل ایمیدرو، در مراسم انعقاد تفاهم نامه همکاری با دانشگاه تهران اظهار داشت: این موسسه برای 10 سال همکاری مشترک برنامه ریزی شده و قرار است در زمینه های مختلف بخش معدن و صنایع معدنی از جمله زمین شناسی، اکتشاف، محیط زیست، آموزش، پژوهش، نیروی انسانی، مدیریت و از همه مهم تر موضوع بهره وری فعالیت کند.
رئیس هیات عامل ایمیدرو خاطرنشان کرد: ایمیدرو برای شروع همکاری با دانشگاه تهران، از محل بودجه آموزش، پژوهش و طرح های توسعه ای برای تاسیس و فعالیت موسسه مشترک حمایت می کند.
مهدی کرباسیان با بیان اینکه ایمیدرو برای توسعه درونی بخش معدن و ارتقای سطح شاخص های ذیربط (آموزش، پژوهش، فناوری، نوآوری و غیره)، افزایش همکاری با دانشگاه تهران را به دلیل توانمندی و مفید بودن آن در بخش معدن و صنایع معدنی، در دستور کار قرار داده است، تصریح کرد: در تفاهم نامه مذکور تصریح شده، موسسه مشترک بین ایمیدرو و دانشگاه تهران با سرمایه اولیه 50 میلیارد ریال از سوی ایمیدرو، کار خود را به زودی آغاز کند.
وی ادامه داد: از جمله اصول اساسی توسعه بخش معدن و صنایع معدنی، کاهش قیمت تمام شده محصولات برای تولید رقابتی در بازارهای جهانی است که این مهم بدون توجه به فناوری امکان پذیر نیست. عملی شدن این مهم تنها با ایجاد همکاری با دانشگاه ها امکان پذیر است.
رییس هیات عامل ایمیدرو گفت: ایران، به عنوان پانزدهمین کشور معدنی جهان، ظرفیت بالایی برای تحقق اقتصاد مقاومتی و توسعه کشور دارد، اما تاکنون به دلیل سنگینی سایه نفت بر حوزه اقتصاد، موجب شده بخش معدن در برخی موارد با عقب ماندگی هایی مواجه شود.
وی ادامه داد: ما در این زمینه، آماده همکاری کامل هستیم و امیدواریم گام بزرگی برای توسعه بخش معدن و صنایع معدنی برداشته شود.
گسترش همکاری در همه زمینه ها
محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، با یادآوری سابقه همکاری 25 ساله دانشگاه تهران با حوزه معدن از جمله ایمیدرو گفت: دانشگاه تهران با همه نهادهای دولتی و خصوصی همکاری خوبی دارد و تمایل داریم با ایمیدرو به عنوان پیشروترین سازمان توسعهای، همکاری مشترک داشته باشیم. وی با یادآوری اینکه این دو نهاد در گذشته نیز همکاری داشتند ادامه داد: در این تفاهم نامه، زمینه همکاری در همه زمینه ها دیده شده و دانشگاه تهران به صورت کلان می تواند فعالیت داشته باشد و جدیدترین فناوری ها را در حوزه معدن و صنایع معدنی ارائه دهد.
نیلی احمدآبادی خاطرنشان کرد: دانشگاه ها در توسعه محیط زیست نقش بزرگی دارند و دانشگاه تهران در این زمینه سابقه طولانی دارد و علاوه بر دانشکده محیط زیست، در برخی از دانشکده های زیر مجموعه نظیر دانشکده فنی، کشاورزی، عمران و غیره حوزه محیط زیست مورد توجه است.
وی ادامه داد: این دانشگاه می تواند مسائل زیست محیطی بخش معدن و صنایع معدنی را مورد بررسی، پژوهش و مشاوره قرار دهد.
بر اساس این تفاهم نامه یاد شده، توسعه فرآوری و فناوری های مرتبط با مواد معدنی و صنایع معدنی، تامین صنایع پیشرفته، مطالعات آینده پژوهی فناوری های مرتبط با چرخه مهندسی معدن، توسعه فناوری های نوین در حوزه ایمنی، بهداشت و محیط زیست، تعریف و اجرای پروژه های پژوهشی- کاربردی و توسعه ای مورد نیاز در زمینه استخراج و فرآوری و استحصال مواد معدنی و فلزی و توجه به فناوری های پیشرفته از قبیل نانو و بایو تا مرحله تجاری سازی مورد نظر همکاری مشترک ایمیدرو و دانشگاه تهران است.