وی ادامه داد: از یک میلیون و 640 هزار کیلومتر مربع مساحت کشور، تنها 100 هزار کیلومتر مربع به عمق متوسط 300 متر اکتشاف شده است، در حالی که با بهره گیری از فناوری های نوین، در همین میزان اکتشاف صورت گرفته، امکان دستیابی به ذخایر بیشتر وجود خواهد داشت. به عنوان مثال، با روش های کنونی، ذخایر قطعی معدن زرشوران 110 تن طلا اعلام شد اما با به کارگیری فناوری ها و دستگاه های جدید، حجم ذخایر این معدن به حدود 150 تن رسید که این امر، نشان دهنده پیشرفت فناوری است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه 45 درصد سهام شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در ابتدای دولت یازدهم به عنوان رد دیون و بدهی دولت به بانک های مختلف واگذار شده بود، گفت: این موضوع سبب بی ثباتی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران و واحد های زیرمجموعه شد که بر نیروی انسانی تاثیر می گذاشت. اما با پیگیری های صورت گرفته، این شرکت به ثبات رسید و در حال حاضر بازوی اجرایی ایمیدرو بشمار می رود و این سازمان تنها وظیفه سیاست گذاری و نظارتی دارد.
وی ادامه داد: شرکت تهیه و تولید برای دستیابی به جایگاه واقعی خود در حوزه معدن، باید چابک تر، فعال تر و پویاتر عمل کند. همچنین، با توجه به اصل 44 و خصوصی سازی به عنوان بحث اساسی دولت و نظام، ایمیدرو و شرکت تهیه و تولید، مالکیت خود رادر اکثر معادن واگذار کرده اند.
کرباسیان تاکید کرد که شرکت تهیه و تولید باید موضوع «آموزش» و «پژوهش» را به عنوان اصلی ترین بحث توسعه مورد توجه اساسی قرار دهد.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اهمیت موضوع اکتشاف خاطرنشان کرد: این سازمان در سال گذشته با وجود شرایط سخت حاکم بر تامین منابع مالی، بیش از 120 میلیارد تومان برای این بخش هزینه کرد که افزایش ذخایر 350 میلیون تنی سنگ آهن، 400 میلیون تنی زغال سنگ و 90 تنی طلا (در معدن کوه دُم) را به همراه داشت.
وی ادامه داد: ایمیدرو طی یک ماه آینده، محدوده های امیدبخش برای واگذاری به سرمایه گذاران بخش خصوصی و خارجی را اعلام خواهد کرد که با سرمایه گذاری و بهره برداری از این معادن، اشتغال و ارزش افزوده بالایی نصیب کشور خواهد ساخت.