وی ادامه داد: یکی از خواسته هایی که توانستیم در قرارداد طرح های استانی فولاد عملی کنیم این بود که شرکت های سازنده چینی، از فناوری و تجهیزات اروپایی استفاده کنند.
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت تاکید کرد: حضور و قرار دادن شریک ایرانی در قراردادها، یکی از الزامات ما در اجرای طرح ها با طرف های خارجی است. وی تصریح کرد: بهره گیری از توان صنعتی، پیمانکاری و نیروی انسانی ایرانی، از اهداف ما در انعقاد قرارداد با شرکت های خارجی است.
کرباسیان با بیان اینکه به سبب توان پایین سیستم بانکی داخل، بخشی از نیاز مالی از شرکت های و موسسات خارجی تامین می شود گفت: در سال گذشته توانستیم تامین مالی طرح الکترود گرافیتی – که یکی از پروژه های معوق دهه اخیر در صنعت فولاد بود- را با استفاده از سیستم مالی خارجی انجام دهیم.
وی افزود: در قراردادهایی که برای ارتقای بهره وری معادنی همچون زرشوران، تیتانیوم، مهدی آباد منعقد شده، شاهد انتقال دانش فنی به داخل کشور خواهیم بود.
رییس هیات عامل ایمیدرو در عین حال در پاسخ به سوالی درباره توان شرکت های ایرانی اظهار داشت: اخیرا در مناقصه احداث کارخانه 1.6 میلیون تنی آهن اسفنجی فولاد مکران چابهار، شرکت ایرانی (ایریتک) موفق شد در رقابت با یک شرکت ایتالیایی قیمت مناسب تری ارایه دهد. به گفته وی، دلیل این امر، دارا بودن فناوری ایجاد کارخانه آهن اسفنجی نزد طرف های ایرانی است.
لینک تصاویر