سال جهش تولید
X
   
 
    • تاریخ انتشار: ۱۳۹۵/۱۰/۱۴
    • رویکردها،‌ مدل و ساختار اقتصاد مقاومتی ایمیدرو

      رویکردها،‌ مدل و ساختار اقتصاد مقاومتی ایمیدرو در حوزه های مختلف بخش معدن و صنایع معدنی اعلام شد. بخش رویکردها شامل زیرساخت ها و همچنین پنج حوزه درون زا، برون گرا، مردمی بودن، دانش بنیان و عدالت بنیان است.
      رویکردها،‌ مدل و ساختار اقتصاد مقاومتی ایمیدرو

      رویکردها،‌ مدل و ساختار اقتصاد مقاومتی ایمیدرو در حوزه های مختلف بخش معدن و صنایع معدنی اعلام شد. بخش رویکردها شامل زیرساخت ها و همچنین پنج حوزه درون زا، برون گرا، مردمی بودن، دانش بنیان و عدالت بنیان است.

      به گزارش روابط عمومی ایمیدرو، مطابق رویکردهای اقتصاد مقاومتی ، حوزه زیرساخت ها در بخش درون زا، بکارگیری تمام ظرفیت های داخلی در حوزه زیرساخت ها است که اقدام و عمل راهبردی آن شامل شناسایی شرکت های مشاور و پیمانکاری صلاحیت دار کشور در حوزه زیرساخت ها و تدوین مشوق های لازم برای استفاده از ظرفیت روسای سازمان ها می شود.

      در بخش برونگرا، مشارکت و همکاری با شرکت های توانمند خارجی فعال در حوزه زیرساخت ها مطرح است که اقدام و عمل راهبردی آن شامل انعقاد تفاهم نامه همکاری با شرکت های توانمند خارجی در حوزه زیرساخت ها و شناسایی سرمایه گذاران خارجی و تهیه بسته های مشارکتی می شود.

      در بخش مردمی بودن، برون سپاری کامل در حوزه زیرساخت ها از مرحله پیدایش تا بهره وری است که اقدام و عمل آن شامل بازنگری در قانون برگزاری مناقصه ها برای تسهیل در برون سپاری ها، الزام بکارگیری مدیریت طرح در معاملات بزرگ و الزام تهیه رتبه بندی مشاوران و پیمانکاران داخلی می شود.

      در حوزه دانش بنیان استفاده از دانش های نو به همراه تجربه در حوزه زیرساخت ها است و اقدام و عمل راهبردی آن شامل الزام تولید درس آموخته های طرح های اجرا شده زیرساخت ها می شود.

      همچنین در بخش عدالت بنیان، تقویت ظرفیت های بومی و محلی در حوزه زیرساخت است که اقدام و عمل راهبردی آن شامل منظور کردن امتیاز در ارزیابی کیفی مناقصه بومی و محلی می شود.

      ویژگی اقتصاد معدنی در اقتصاد مقاومتی نیز شامل پیشتاز اصلی در برون رفت از رکود اقتصادی، تحقق اقتصاد معدنی با تکمیل زنجیره تولید، ایجاد و توسعه زیرساخت ها و برنامه ریزی برای تولید عناصر نادر است.

      مدل و ساختار اقتصاد مقاومتی ایمیدرو

      مدل ایمیدرو برای تحقق اقتصاد مقاومتی نیز مواردی همچون تشکیل قرارگاه اقتصاد مقاومتی، متناظر کردن مولفه های اقتصاد مقاومتی با فعالیت های ایمیدرو، تدوین اقدام و عمل راهبردی و تدوین اقدام و عمل عملیاتی را شامل می شود.

      در این ساختار، رییس هیات عامل ایمیدرو به عنوان فرمانده اقتصاد مقاومتی و در بخش برنامه ریزی و نظارت، معاونت توانمندسازی ایمیدرو قرار دارد. همچنین چهار کارگروه در زیرمجموعه این ساختار تعیین شده که شامل کارگروه عناصر نادر، کارگروه صنایع معدنی، کارگروه ایجاد و توسعه زیرساخت ها و کارگروه معدن است.

      کارگروه عناصر نادر با مسئولیت مرکز تحقیقات فراوری مواد معدنی، کارگروه صنایع معدنی با شرکت های مس، فولاد و آلومینیوم، کارگروه ایجاد و توسعه زیر ساخت ها مربوط به طرح زیربناها و توسعه زیرساخت ها است و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران مسئولیت کارگروه معدن را عهده دار هستند.

      اقدامات انجام شده توسط دولت برای تحقق اقتصاد مقاومتی شامل ارائه و تصویب 23 برنامه در حوزه سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، ارائه و تصویب 15 برنامه در حوزه توازن منطقه ای، ارائه و تصویب 28 برنامه در حوزه بهره وری و ارائه و تصویب 29 برنامه در حوزه انضباط مالی است.

      اقتصاد مقاومتی در شرایط فشار، تحریم و خصومت های شدید می تواند تعیین کننده رشد و شکوفایی کشور باشد و در برابر تکانه های دشمنان مقاوم ایجاد کند.

      ارسال دیدگاه
      آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.