وی با یادآوری اینکه قرارداد ساخت تجهیزات کارخانه الکترود گرافیتی در یک رقابت فشرده امضا شد گفت: شرکت هایی از ایتالیا و اتریش خواهان حضور در این پروژه شده بودند که در نهایت شرکت آلمانی موفق به امضای قرارداد شد.
کرباسیان پیش بینی کرد که تا 2 سال آینده طرح به مرحله تولید برسد این در حالی است که فناوری تولید الکترود گرافیتی در ایران تنها حلقه از زنجیره فولاد است که تاکنون به ایران وارد نشده بود.
رییس هیات عامل ایمیدرو همچنین درباره تامین مالی این طرح گفت: طرف خارجی تامین اعتبار پروژه را برعهده دارد.
وی درباره تغییر جهت اجرای طرح های فولادی اظهار داشت: تا پیش از دولت گذشته، قرار بود پروژه ها به صورت بزرگ مقیاس و در قالب کارخانه های 4 میلیون تنی اجرا شوند اما دولت قبل بدون توجه به نیازهای آب، جاده، راه آهن، گاز و سایر امکانات زیرساختی، اقدام به کوچک و پراکنده کردن طرح ها در استان های مختلف کرد.
کرباسیان تصریح کرد: آن تصمیم ابتدا با یک نماینده از ایمیدرو و همچنین یک نماینده وزارت کشور و یک نماینده از وزارت صنعت معدن و تجارت اتحاذ شد و بعدا در اختیار مدیران برای اجرا قرار گرفت اما پس از مدتی طرح ها متوقف شد.
وی افزود: با طی شدن مراحل دشوار تامین مالی و زیرساخت، این دولت موفق به راه اندازی نخستین پروژه از فولادهای استانی شد.
وی خاطرنشان کرد: ما توانستیم با وجود بیبرنامگی 8 طرح فولادی با لطف خداوند و همکاری بخش خصوصی، این طرحها را به سرانجام برسانیم. به طوری که آبان ماه سالجاری فولاد سپیددشت با حضور معاون اول رییسجمهوری افتتاح شد. علاوه بر آن فولاد شادگان هم تا آخر بهمن به بهرهبرداری میرسد.
کرباسیان تاکید کرد: فولاد نیریز و میانه هم اواخر اسفند یا اوایل فروردین ماه 96 به بهرهبرداری خواهند رسید و سایر طرحهای فولادی نیز تا پایان سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.
لینک گزارش تصویری