به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، مهدی کرباسیان در دومین نشست هیات امنای موسسه پژوهشی و آموزشی مشترک دانشگاه تهران و ایمیدرو ضمن تشکر از رئیس دانشگاه تهران بابت ایجاد این موسسه گفت: قبلا شرکتی تحت عنوان موسسه تحقیقات و کاربرد مواد معدنی تشکیل شده و قرار بود از ظرفیت های علمی دانشگاه برای تامین نیازهای ایمیدرو در بخش پژوهش، ارتقای فناوری های نو استفاده شود اما این موضوع در دولت قبل پیش نرفت و متاسفانه در لیست بخش خصوصی قرار گرفت و واگذار شد.
وی ادامه داد: تشکیل موسسه پژوهشی و آموزشی مشترک دانشگاه تهران و ایمیدرو کاری ارزشمند و زیربنایی بود که تفاهم نامه آن در سال 95 منعقد شد. ما به عنوان ایمیدرو علاقه مند به اجرای فعالیت های علمی، پژوهشی با استفاده از ظرفیت های متخصصان و استادان دانشگاه تهران در پوشش این موسسه هستیم.
رئیس هیات عامل ایمیدرو تصریح کرد: همکاران این مجموعه علاوه بر بهره گیری از ظرفیت های داخل، می توانند فعالیت های مربوط به نوآوری و پژوهش های جدید را -که پشتوانه علمی دارند- با مراکز تحقیقاتی دنیا انجام دهند و عقب ماندگی های موجود کشور را در این زمینه ها جبران کنند.
وی ادامه داد: شناسایی مراکز علمی و پژوهشی معتبر و ایجاد ارتباط بین المللی با آنها می تواند بسیار مفید باشد که خوشبختانه پس از برجام به ایجاد ارتباط با ایران تمایل پیدا کرده اند. به عنوان مثال، مرکز تحقیقات مینتِک آفریقای جنوبی، از ظرفیت های بالایی برخوردار است که می تواند با ایجاد ارتباط، همکاری مشترکی با آنها داشت.
کرباسیان خاطرنشان کرد: در سفری که با دکتر ظریف به ژاپن داشتیم، شرکت کوبه استیل موضوع صرفه جویی در آب را برای طرح های آهن اسفنجی مطرح کرد، به طوری که گفته شد با اصلاح خط، در مصرف آب 40 درصد صرفه جویی می شود.
تحولی بزرگ در بخش معدن و صنایع معدنی
محمود نیلی احمد آبادی، رئیس دانشگاه تهران در این مراسم اظهار کرد: با فعالیت موسسه پژوهشی و آموزشی مشترک دانشگاه تهران و ایمیدرو، تحول بزرگی در بخش معدن و صنایع معدنی رخ خواهد داد. دانشگاه تهران دانشگاهی جهانی است و صنایع معدنی ایران نیازهای مختلفی در بخش های آب، فناوری، مدیریت و غیره دارد و ما به عنوان دانشگاه، مسئولیت داریم ارتباط بیشتری بین ما و ایمیدرو ایجاد شود.
وی ادامه داد: دانشگاه تهران 10 هزار نفر دانشجوی دکتری دارد که ثروت بزرگی محسوب می شود و اگر برای آنها مساله تعریف کنیم، می بینیم که چه تحول بزرگی در کشور روی خواهد داد.
نیلی احمدآبادی پیشنهاد کرد که مدلی طراحی شود تا ساختار ایمیدرو و دانشگاه تهران به راحتی به هم وصل شوند تا فعالیت ها به نحو مطلوب پیش رود.
شمس وهابی، رئیس موسسه پژوهشی و آموزشی مشترک دانشگاه تهران و ایمیدرو در این نشست با بیان اینکه فعالیت موسسه با تدوین اساس نامه و هیات امنا و تشکیل کمیسیون دائمی شروع شد، گفت: اقدامات اولیه برای فعالیت های پژوهشی و آموزشی شامل طرح نظام پیوست فناوری در بخش معدن و صنایع معدنی، طرح دانش فنی واحد سیار فلوتاسیون، همکاری با طرح ژرمانیوم (ماده معدنی) از طریق انجام بخشی از طرح با موسسه و همکاری با طرح آموزشی بعد از فارغ التحصیلی با دانشگاه صنایع و معادن است.
وی ادامه داد: الزام ها و فعالیت های پیش بینی شده برای موسسه شامل پیش بینی سطح فعالیت موسسه (فرافنی، فرادانشگاهی و فراملی شدن)، پیش بینی حیطه فعالیت موسسه در هر یک از سطوح (تعیین نقش ذاتی و فرعی موسسه و تعیین سطح ارتباطات و تعاملات برون سازمانی) و نیز تعیین جهت گیری استراتژیک موسسه (تعیین راهبرد مناسبات موسسه با دانشگاه و ایمیدرو، تعیین راهبرد حرفه ای موسسه و تعیین راهبرد پژوهشی موسسه) است.