مشروح گزارش خانم میرطاهری، گزارشگر صدا و سیمای استان یزد در این باره را در ادامه می خوانید:
گزارش گر: تهدید گونه های نادر جانوری؛ تهدیدی که جزو جدایی ناپذیر فعالیت های صنعتی و معدنی است
اکبری، معاون حفاظت از محیط زیست استان یزد: فعالیت معادن به ویژه جاده های دسترسی آنها و رفت و آمدهای آنها شدت پیدا کرده و در بسیاری از دشت های استان از جمله انجیر آورد اردکان، گونه های جانوری به شدت کم شده است.
کارمند محیط زیست: شکارچی را در نیمه شب در منطقه پیاده اش می کنند، شکارش رو می زنه، وقتی ماده معدنی را می آورند شکار را داخل کامیون می گذارند می برند. جای آن دارد که خون گریه کنیم.
اما آن روی سکه فعالیت معادن
گزارشگر: با محیط بانان راهی بزرگ ترین معدن سرب و روی خاورمیانه در منطقه حفاظت شده کالمند بهادران شدیم.
چند کیلومتری به دل معدن زدیم، به جایی رسیدیم که تصویر کل بزهای وحشی شگفت زده مان کرد.
تیموری، کارشناس محیط زیست: کار قشنگی که مسئولان این معدن انجام دادند با توجه به خشکسالی شدید، این بود که اقدام به علوفه دهی این حیات وحش کردند.
گزارشگر: اینجا دغدغه مدیران معدن فقط اکتشاف نیست
حمایت، معاون شرکت معدنی سرب و روی مهدی آباد بهادران: اینجا آبشخورهایی را ایجاد کردیم همچنین انبارک هایی را ایجاد کردیم. علوفه اینها با کمک دوستان ما که با کمک کارشناسان محیط زیست انجام دادند تامین می شود. با بیشترین بهره برداری کمترین آسیب را داشته باشیم.
راننده معدن: وقتی می بینمشان به خصوص بره هاشون رو روحیه می گیریم.
کارمند معدن: ]با وجود حیات وحش[ در کار کمک می کند تا پرانرژی تر کار کنیم
گزارش گر: و آقای خالقدادی، محیط بانی که پیش از این کارگر معدن بود.
خالقدادی: با توجه به علاقه ای که به طبیعت و محیط زیست داشتم، در خدمت محیط زیست هستم، به حیوانات سر می زنم، علوفه می دهم.
تیموری، کارشناس معدن: یک الگویی باشد که ببینیم در کنار معدنی که انفجار دارد، تخریب دارد و سرو صدا دارد، نه تنها جمعیت کاهش نیابد بلکه جمعیتشون افزایش یابد.
گزارشگر: فعالیتی که باعث شد جمعیت گونه های جانوری محدوده کوه معدن کالمند بهادران، طبق سرشماری اداره حیات وحش استان یزد 10 درصد افزایش یابد.
معدن، محیط زیست، تخریب و انقراض گونه های جانوری، حکایتی آشناست اما اینجا از نوع هم زیستی و لبخند است.