به گزارش روابط عمومی ایمیدرو، مهدی کرباسیان در مراسم افتتاح کارخانه های گندله سازی ۵ میلیون تنی شرکت اپال پارسیان و کنسانتره سازی ۲.۵ میلیون تنی شرکت سرمایه گذاری گروه توسعه ملی ضمن با ابراز تشکر از پیمانکاران، مشاوران، مدیران، کارکنان، کارگران و مسوولان محلی، اظهار داشت: این فعالیت های انجام شده، حاصل دستور عملیات اکتشاف زمان آقای جهانگیری است. از جمله مزایای این پروژه ها، زمان کوتاه راه اندازی آنهاست.
وی ادامه داد: موضوع دیگر ملی بودن پروژه هاست. یکی از اصرارهای دولت دوازدهم، تشکیل ستاد فولاد بود که انجام شد. همچنین طرح جامع معدن تدوین شده و باید مسایل آن را در منطقه ببینیم.
رییس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه ۱۲ هزار کیلومتر مربع کار اکتشافی با سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی انجام شده، تصریح کرد: در این منطقه ۱۳ محدوده امیدبخش داریم. بر خلاف انتظار، فلز روی زیادی در منطقه داریم که اگر کار اکتشافی عمیق تری انجام دهیم، آینده این منطقه بسیار خوب خواهد شد.
وی افزود: در این منطه حدود ۴ هزار نفر به طور مستقیم و ۱۲ هزار نفر به صورت غیر مستقیم به کار مشغولند.
تامین زیرساخت ها
کرباسیان با اشاره به اینکه موضوع زیرساخت در منطقه سنگان در سال ۹۲ در حد صفر بود، گفت: با حمایت مسوولان استانی، برق در این منطقه تامین شده و حتی ۱۵۰ مگاوات برق اضافه وجود دارد. در بخش گاز نیز قرار است از گاز بها سرمایه گذاری شود.
وی ادامه داد: در مورد موصوع آب، جلساتی با حضور آقای شریعتمداری و استاندار، راهکارهای خوبی در نظر گرفته شد. در مورد جاده نیز تفاهمی با اداره راه صورت گرفته و تاکنون ۲۲ کیلومتر نهایی شده و آماده افتتاح است. از طرف تربت حیدریه نیز تفاهماتی برای احداث آن صورت گرفته است.
ارزش افزوده سنگ آهن
رییس هیات عامل ایمیدرو بیان داشت: قیمت سنگ آهن در این منطقه ۲۰ تا ۳۰ دلار فروش می رود اما با احداث کارخانه ها فرآوری قیمت گندله به ۱۳۰ دلار در تن رسیده است. می بینیم که ارزش افزوده در کنار اشتغال چه اثری گذاشته است.
سهام اپال پارسیان به مردم واگذار می شود
در این برنامه، مسعود سمیعی نژاد مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری پارسیان گفت: مدل سرمایه گذاری در این منطقه، معماری خاصی داشت که در آن دولت و بخش خصوصی مشارکت داشت.این در حالی بود که برخی صاحب نظران می گفتند با دولت کار نکنید.
وی افزود: در این طرح، آقای کرباسیان به عنوان حامی بود. مسئولان استانی به کمک آمدند و اجازه دادند این کار را انجام دهیم.
سمیعی نژاد گفت: در اجرای این کار بدون سیاست های معماری خارجی انجام شد و طراحی آن تنها با معماری ایرانی انجام گرفت.
مسعود سمیعی نژاد افزود: این توسعه، افتخار ملی در سال اقتصاد مقاومتی ست که نباید این روند بومی سازی را از دست دهیم.
به گفته سمیعی نژاد، اگر طرح را 10 تا 15 درصد گران تر تمام کنیم، طرح های دیگر در آینده ارزان تر تمام خواهد شد.
سنگ آهن سنگان را به کنسانتره 68 درصد تبدیل می کنیم
از سوی دیگر مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه ملی گفت: کارخانه سنگان، بی کیفیت ترین سنگ آهن را به کنسانتره با عیار 68 درصد تبدیل می کند.
خداداد قریب پور در مراسم افتتاح کارخانه 2.5 میلیون تنی کنسانتره شرکت سرمایه گذاری توسعه ملی اظهار داشت: اجرای این پروژ 32 ماهه انجام شد و برای آن 2100 میلیارد تومان هزینه شد.
وی ادامه داد: در ساخت این کارخانه از فناوری بالا استفاده شده که 15 درصد در آب و برق صرفه جویی می شود.