سال جهش تولید
X
   
 
    • کلید واژه ها: آذرمند+ معدن -
      تاریخ انتشار: ۱۳۹۶/۱۱/۰۲
    • عضو کمیته اقتصاد کلان خانه معدن ایران تاکید کرد:

      ظرفیت قابل توجه بخش معدن در رشد اقتصادی

      حمید آذرمند اقتصاددان و عضو کمیته اقتصاد کلان خانه معدن ایران گفت: بخش معدن ظرفیت قابل توجهی در رشد اقتصادی دارد.
      ظرفیت قابل توجه بخش معدن در رشد اقتصادی

      به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، حمید رضا آذرمند در نشست «نقش معدن در رشد اقتصادی ایران» ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: بخش معدن به دلیل ایجاد ارزش افزوده و ایجاد زیرساخت های مورد نیاز دیگر بخش ها می تواند نقش قابل توجهی در رشد اقتصادی پایدار و اشتغال زا ایفا کند.

      وی افزود: الگوی تامین مالی برای بخش های اقتصادی از جمله بخش معدن شامل استفاده اهرمی از منابع بودجه ای دولت، سرمایه گذاری بخش خصوصی و استفاده از منابع خارجی است.

      عضو کمیته اقتصادی کلان خانه معدن ایران با اشاره به مزیت و فرصت بخش معدن، تصریح کرد: بخش معدن نقش بالقوه و بسیار کلیدی به واسطه ذخایر عظیم معدنی، تامین نهاده های مورد نیاز برای صنایع و فعالیت های اقتصادی و ایجاد تقاضا برای خدمات حمل و نقل، انرژی، خدمات مالی و صنعت تولید ماشین آلات و غیره در توسعه دارد.

      وی افزود: مزیت ها و فرصت های معادن و صنایع معدنی از دیدگاه کلان شامل ظرفیت رشد سریع و قابلیت تبدیل شدن به یکی از پیشران های اقتصادی، کمک به پایداری رشد اقتصادی، ظرفیت بالای جذب اف دی آی (سرمایه گذاری مستقیم خارجی) در دوره های رکود اقتصادی، ماندگاری طولانی سرمایه گذاری ها، کمک به بهبود تراز تجاری و ذخایر قابل توجه موجود در کشور است.

      آذرمند با اشاره به آسیب شناسی وضعیت بخش معدن در ایران گفت: مسائلی نظیر ضعف اطلاعات پایه زمین شناسی، محیط کسب و کار نامناسب و شفاف نبودن حقوق اکتشاف معادن، نبود شرکت های بزرگ معدنی خارجی و فراملیتی، مشکلات زیرساختی (حمل و نقل ریلی، آب و انرژی)، معدنکاری خردمقیاس و نیز توان مالی و فنی محدود شرکت های داخلی منجر به توسعه نیافتگی معادن به رغم ظرفیت های بالای آنها در کشور شده است.

      وی ادامه داد: موانع و چالش های توسعه معادن و صنایع معدنی به صورت کلان (سیاست های ارزی، رابطه مالی با دولت و دخالت های قیمتی)، بین بخشی (ملاحظات توسعه پایدار، رکود بخش ساختمان و ضعف زیرساخت ها) و درون بخشی (شکاف فناوری و فرسودگی ماشین آلات، ضعف اکتشافات و اطلاعات پایه، معدنکاری خردمقیاس و شیوه واگذاری ها) گروه بندی شده است.

      ارسال دیدگاه
      آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.