به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، مهدی کرباسیان در حاشیه همایش صنعت فولاد و معدن با نگاهی به بازار با بیان این مطلب در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ذخایر قطعی سنگ آهن 3 میلیارد تن ا ست که 500 میلیون تن آن طی 2 سال اخیر اکتشاف شده است. همچنین شرکت تهیه و تولید با 2 حفاری در منطقه فلات مرکزی به عمق 1900 متر و 1600 متر، 2 میلیارد تن در این منطقه شناسایی کرده است.
وی افزود: بدون شک با بهره گیری از فناوری پیشرفته و اکتشاف معادن زیرزمینی، 50 درصد به ذخایر موجود اضافه می شود.
رئیس هیات عامل ایمیدرو بیان داشت: امسال وضعیت صنعت فولاد تغییر چشمگیری دارد به طوری که میزان صادرات تا پایان امسال به 8 میلیون تن می رسد و اکنون جزو صادرکنندگان بین المللی هستیم. ظرفیت تولید فولاد نیز به بیش از 32 میلیون تن رسیده و این نشان می دهد که به هدف گذاری ظرفیت 55 میلیون تن می رسیم.
وی ادامه داد: در بخش کنسانتره 54 درصد و در بخش گندله 45 درصد افزایش ظرفیت داشته ایم. همچنین، طی 9 ماهه امسال حدود 4500 هزار تن آهن اسفنجی صادرات داشته ایم و این حاکی از فاصله گرفتن از خام فروشی و حرکت به سمت ایجاد ارزش افزوده هستیم.
کرباسیان با اشاره به چالش های پیش روی صنعت فولاد گفت: با توجه به برنامه تولید 55 میلیون تن فولاد، جابجایی قابل توجهی در این صنعت روی خواهد داد و چنانچه موضوع ریلی مورد توجه قرار نگیرد، جاده ها جوابگوی این میزان حمل و نقل نخواهد بود.
وی ادامه داد: بحث آب نیز چالش دیگر این صنعت است. اکنون صنعتگران در حال برنامه ریزی برای استفاده از پساب شهرها هستند. فناوری های جدید مصرف آب را کم می کنند و امکان بازگردانی آب به چرخه صنعت هستند. این موضوع جزو سیاست های وزارت صنعت، معدن و تجارت است. چالش عمده صنعت، تامین منابع است که با توجه به نیاز صنعت فولاد به 30 میلیارد دلار، دولت و نهادها باید زمینه زمینه جذب سرمایه گذاری های خارجی را فراهم کنند.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه واردات فولاد به دلیل خاص بودن برخی محصولات به صفر نمی رسد، گفت: با روند کنونی، صادرات فولاد بیشتر می شود و واردات کمتر می شود. مصرف فولاد اکنون به دلیل رکود در بخش مسکن و فعالیت نکردن صنایع با ظرفیت کامل، کم شده است. پیش بینی ما از چشم انداز 1404 این است که مصرف فولاد به 35 تا 40 میلیون تن می رسد که البته باید ساخت و ساز و صنایع از رکود درآیند.
وی ادامه داد: قبلا در تولید فولاد، تولیدآهن اسفنجی طرح خارجی بود و الان با طرح ایرانی پرد، این فناوری ایرانی شده است به طوری که تاکنون 3 طرح آهن اسفنجی با این فناوری در کشور ساخته و افتتاح شده است. تنها چالش موجود، در بخش مهندسی و برخی اقلام ماشین آلات است و بقیه موارد مورد نیاز توسط متخصصان، سازندگان و پیمانکاران داخلی ساخته می شود.
کرباسیان با اشاره به افتتاح 4 واحد آهن اسفنجی طرح های فولاد استانی طی ماه های اخیر تصریح کرد: واحد آهن اسفنجی فولاد سبزوار اوایل اسفند افتتاح می شود. با بهره برداری کامل از طرح های فولاد استانی، ظرفیت تولید فولاد 6.5 میلیون تن افزایش می یابد که با اصلاحات قابل انجام، به 8 میلیون تن می رسد.