سال جهش تولید
X
   
 
    • کلید واژه ها: معدن -
      تاریخ انتشار: ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
    • کرباسیان خواستار شد:

      انجمن مهندسی معدن،‌ تیمی برای ارتقای علمی بخش معدن تشکیل دهد

      رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: انجمن مهندسی معدن تیمی برای بررسی جایگاه معدن و برنامه های آن تشکیل دهد و راهکارهای ارتقای سطح علمی این حوزه را ارایه کند.
      انجمن مهندسی معدن،‌ تیمی برای ارتقای علمی بخش معدن تشکیل دهد

      به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، مهدی کرباسیان در نشست هم اندیشی با اعضای هیات مدیره انجمن مهندسی معدن، بخش معدن را یکی از اولویت های دولت دوازدهم و اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته طی دولت یازدهم، اکنون در تولید، سرمایه گذاری و صادرات در وضعیت مناسبی قرار داریم اما بااینحال به دلیل سنگینی سایه نفت و سیاست بر اقتصاد قبل و بعد از انقلاب اسلامی، هنوز در بخش معدن و به ویژه پژوهش و اکتشاف، به حد مطلوب نرسیده ایم.

      وی با بیان اینکه در برخی حوزه های فناوری با دنیا در بخش های مختلف از جمله بخش معدن، دچار عقب ماندگی تاریخی شده ایم، تصریح کرد: در حوزه معادن زیرزمینی از یکسو به دلیل عدم نیاز و نبود تجهیزات و ماشین آلات لازم برای اکتشاف، فعالیت چندانی در بهره برداری از این نوع معادن صورت نپذیرفته است و از سوی دیگر اکتشافات اخیر نشان می دهد که باید به سمت معادن زیر زمینی برویم.

      کرباسیان ارتباط بیشتر با انجمن های علمی و تخصصی را یکی از سیاست های ایمیدرو برشمرد و افزود: انجمن مهندسی معدن تیمی تشکیل دهد تا جایگاه معدن و برنامه های این بخش را از نظر علمی بررسی کند و برای ارتقای سطح علم و دانش راهکار ارایه دهد.

      برنامه ریزی برای نقشه راه
      وی مشارکت انجمن مهندسی معدن برای بررسی، اصلاح، تکمیل و عملیاتی سازی برخی از مفاد نقشه راه معدن و صنایع معدنی را خواستار شد و افزود: یکی از موفقیت کشورهای پیشرفته سرمایه گذاری در پژوهش است و در این کشورها دانشگاه ها نیازهای جامعه را طراحی می کنند و دولت، بخش خصوصی و صنعت بر اساس مبانی و تفکرات علمی دانشگاه ها، مسیر آینده خود را پیش می برند.

      استقبال از همکاری انجمن با ایمیدرو
      علی اصغر خدایاری، رئیس انجمن مهندسی معدن ایران نیز در این نشست، گفت: انجمن مهندسی معدن بنگاه اقتصادی نیست و منافع خاصی را دنبال نمی کند و هدف آن کمک به حوزه های کارشناسی است بنابراین از هر اقدامی که رشد و توسعه این بخش را باعث شود ، دریغ نخواهیم کرد.

      هرمز ناصرنیا، عضو هیات مدیره انجمن مهندسی معدن با اشاره به فعالیت 300 انجمن علمی در کشور افزود: انجمن مهندسی معدن فعالیت های اثربخشی داشته است و به دلیل توانمندی و تخصص بالای اعضای آن، این انجمن می تواند نیازهای بخش معدن را مرتفع کند.
      وی ادامه داد: انجمن های علمی می توانند در بخش هایی که نیاز به فناوری دارند، کمک کنند.

      محمدرضا خالصی، دبیر انجمن مهندسی معدن گفت: فناوری با توسعه و تلفیق دانش و پژوهش حاصل می شود و در حال حاضر دانشگاه ها تقاضا محور نیستند.
      وی تصریح کرد: ایمیدرو بین دانشگاه و صنعت ارتباط یگانه ای ایجاد کرده و در این میان مدیریت پژوهش ایمیدرو در توزیع دانش اقدامات مثبتی انجام داده است.

      همکاری ایمیدرو و انجمن مصداقی شود
      مهدی ایران نژاد، عضو هیات مدیره انجمن مهندسی معدن با بیان اینکه همکاری های ایمیدرو با این انجمن مصداقی شود، گفت: توجه دولت به انجمن های علمی در سیاست گذاری های کلان در برنامه ها به صورت عملیاتی دیده شود.

      انجمن ارتباط دهنده صنعت و دانشگاه
      جمشید ملارحمان، معاون طرح های معدن و صنایع معدنی ایمیدرو در این نشست با بیان اینکه انجمن مهندسی معدن می تواند ارتباط دانشگاه و صنعت را افزایش دهد، گفت: دسترسی به فناوری های نو از طریق انجمن های علمی امکان پذیر است. همچنین، این انجمن می تواند به بالا رفتن سطح استانداردهای آموزشی و انجام مطالعات اولیه زنجیره اکتشاف کمک کند.
      وی ادامه داد: ارائه ایده های مرتبط با طرح های اشتغال زا، کمک به ارتقای مطالعات طرح های جامع و ارتقای نقشه راه معدن، از دیگر اقداماتی است که این انجمن می تواند انجام دهد.

      جایگاه معدن مشخص شود
      سعد محمدی، عضو هیات عامل ایمیدرو با اشاره به نداشتن برنامه ای مدون و مشخص در دانشگاهها در بخش معدن گفت: با وجود تدوین چند استراتژی برای بخش معدن، هیچ کدام عملیاتی و کاربردی نبوده است.
      وی تصریح کرد: انجمن مهندسی معدن می تواند به ترسبم جایگاه این بخش در ایران و جهان بپردازد

      پایان نامه ها بدون نیاز صنعت نوشته نشود
      امیر خرمی شاد، معاون برنامه ریزی و توانمندی ایمیدرو با بیان اینکه ارتباط میان دانشگاه و صنعت مناسب نیست، اظهار داشت: یکی از جاهایی که می تواند این ارتباط را منتقل کند، انجمن مهندسی معدن است.
      وی ادامه داد: پایان نامه ها تقاضا محور نیستند و هیچ پایان نامه ای بدون نیاز صنعت نباید نوشته شود.

      ارتقای مدل حمایتی از پایان نامه ها با همکاری انجمن
      شمس الدین سیاسی راد، مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو در این نشست با اشاره به اینکه انجمن مهندسی معدن، قطعهای از پازل تقسیم کار دولتی و غیر دولتی است، اظهار داشت: یکی از کارهای مثبتی که انجمن می تواند انجام دهد، آسیب شناسی رشته های معدن و صنایع معدنی و کمک به توسعه آموزش های غیر رسمی در کشور برای دانشجویانی است که نمی توانند وارد بازار کار شوند.
      وی در عین حال تاکید کرد: چنانچه این انجمن پیشنهادی درباره بهبود آموزش ها داشته باشد، استقبال می کنیم.



      گالری
      ارسال دیدگاه
      آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.