به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، علی اصغر زاده گفت: از 2 سال قبل به دستور رییس هیات عامل برای ارتقای سطح اکتشاف اقدام کردیم و استانداردسازی گزارش ها با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت و نظام مهندسی معدن کشور آغاز و توسط مشاوران سازمان نظام مهندسی معدن بررسی شد.
وی افزود: در سمینار آموزشی ارائه گزارش نتایج اکتشافات معدنی (6 تیر 97)، ویرایش نخست این گزارش معرفی شد و پس از رفع نواقص، وارد مرحله ابلاغ و اجرا خواهد شد.
مدیر اکتشاف ایمیدرو با یادآوری اینکه استاندارد جورک مورد تایید دنیا است، خاطرنشان کرد: استاندارد نویسی گزارش ها می تواند کمک موثری برای بالابردن سطح اکتشافات کشور باشد تا نتایج اکتشافی برای سرمایه گذار جذاب شود به طوری که زبان مشترک و اعتماد دوسویه بین حوزه اکتشافی و سرمایه گذار ایجاد شود.
کاهش ریسک اکتشاف پهنه برای واگذاری
اصغرزاده با بیان اینکه مجوز پهنه آباده- جازموریان در تاریخ 15 فروردین 94 از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه شد، گفت: این پهنه در تاریخ 28 مهر 95 آزاد و از آن، 15 بلوک انتخاب شد. مبنای کار این پهنه بر اساس ژئوفیزیک هوایی در سال 1975 توسط شرکت Aero Service انجام شد.
وی ادامه داد: برآورد این شرکت هنگام اجرای کار اکتشافی، وجود یک میلیارد و 700 میلیون تن سنگ آهن در این پهنه بود که پس از انجام کار اکتشافی، به یک میلیارد و 200 میلیون تن رسید.
مدیر اکتشاف ایمیدرو بیان داشت: برای بررسی وجود یک میلیارد تن ذخیره از برآورد اولیه (یک میلیارد و 700 میلیون تن)، اقدامات لازم را در این پهنه 45 هزار کیلومتر مربعی انجام دادیم. از این رو، 33 برگه در مقیاس یکصد هزارم زمین شناسی گردآوری و 83 شیت اطلاعات ژئوفیزیک هوایی به روز شد.
وی افزود: این اطلاعات با سیستم ماهواره ای، ژئوشیمی و تکتونیکی تلفیق و مدل سازی شد و مجموع اطلاعات 45 هزار کیلومتر مربع به 5 هزار کیلومتر مربع در قالب 15 بلوک تبدیل شد و در نهایت این بلوک ها مبنا قرار گرفت و آماده واگذاری به بخش خصوصی شد.
بنا به این گزارش، روز چهارشنبه 6 تیر ماه 97، نخستین مرحله از واگذاری 15 بلوک اکتشافی پهنه آباده- جازموریان به بخش خصوصی انجام و 9 بلوک واگذار شد. این پهنه در 4 استان شامل فارس، یزد، کرمان و هرمزگان قرار دارد.