به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، غریب پور که عصر امروز در آیین معارفه و در حضور وزیر صنعت معدن و تجارت، رییس کمیته معدن مجلس و رییس سازمان نظام مهندسی معدن و همچنین جمعی از روسای تشکل ها، مدیران شرکت های این حوزه و بازار سرمایه سخن می گفت، تصریح کرد: آمار به روز شده نشان می دهد نیمی از ارزش 627هزار میلیارد تومانی بازار بورس متعلق به دو گروه کانی های فلزی و فلزات اساسی و نیز بخش پتروشیمی است و این رقم به غیر از سهم سیمان در بازار سرمایه است.
وی ادامه داد: فلزات اساسی به رغم اینکه سهم 15درصدی در بازار بورس دارند اما معادل 23درصد حاشیه سود را به خود اختصاص داده اند که 8درصد بیش از سهم بازار آن ها است.
به گفته غریب پور، از 45هزار میلیارد تومان از سود بازار سرمایه، 16هزار میلیارد تومان متعلق به حوزه فلزات اساسی است. همچنین 33درصد از سود نیز در اختیار بخش کانی های فلزی است.
رییس هیات عامل ایمیدرو خاطر نشان کرد: به طور کلی بین 60 تا 70هزار میلیارد تومان از ارزش بورس متعلق به کانی های فلزی و فلزات اساسی است که این امر اهمیت جایگاه ایمیدرو را در اقتصاد به عنوان سازمانی پیشرو که نقش توسعه ای و تسهیل کنندگی دارد، نشان می دهد.
ایجاد زیرساخت برای توسعه
وی یکی از وظایف ایمیدرو را ایجاد زیرساخت ها برای توسعه بخش معدن و صنایع معدنی عنوان کرد و گفت: همکاری با بخش خصوصی و تعامل نزدیک با فعالان این بخش از وظایف این سازمان توسعه ای است.
غریب پور به دو وظیفه "توسعه ای" و "توانمندسازی" ایمیدرو اشاره کرد و اظهار داشت: باید خلق ثروت به نحوی انجام شود که آحاد جامعه از آن بهره مند شوند.
وی تاکید کرد: اگرچه ایجاد اشتغال عملی بزرگ و حیاتی است اما حفظ اشتغال مقدم بر توسعه آن است.
سازمانی نمونه را تحویل گرفته ام
غریب پور با ابراز خرسندی نسبت به انتخاب ایمیدرو به عنوان سازمان نمونه و برتر دولتی گفت: از دکتر کرباسیان که طی سال های گذشته توانست رهبری پروژه های بزرگی همچون اکتشاف 270هزار کیلومتر مربعی، توسعه سنگان و ... را برعهده گیرد و انجام دهد تشکر می کنم و افتخار می کنم که سازمان برتر و شکوفا را تحویل گرفته ام.
وی در عین حال با تشکر از ملارحمان در دوره سرپرستی ایمیدرو، به برنامه های آتی این سازمان اشاره و تاکید کرد: سنگان که وظیفه تامین 17.5 میلیون تن کنسانتره سنگ آهن را برای شرکت های سرمایه گذار برعهده گرفته، نیاز به استخراج 40 میلیون تن سنگ آهن دارد که کاری بزرگ است و به ساختاری دقیق نیاز دارد.
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت افزود: صنعتی که 23درصد حاشیه سود بازار سرمایه را در اختیار دارد برای ادامه فعالیت ها، نیاز به توسعه زیرساخت ها و اکتشاف دارد.
به گفته وی، تسهیل صادرات، تعامل با بخش خصوصی و صادرکنندگان و جلوگیری از اقدامات شتاب زده از اهم روش های مدیریتی این بخش به شمار می آید.
غریب پور بهره گیری از شرکت های بزرگ برای افزایش ظرفیت ها و توسعه این بخش را ضروری خواند و گفت: مسیر پیش رو با نقشه راه معدن و صنایع معدنی که حاصل کار جمعی ایمیدرو، بخش خصوصی، مجلس، دولت و وزارت صنعت معدن است، طی خواهد شد.
الگوی مدیریتی
وی درباره منش مدیریتی خود گفت: حرمت نهادن به افراد اولویت نخست من در مدیریت است، پس از آن 4 شعار را همواره در مدیریت اجرایی کرده ام که شامل پاسخگو بودن، انجام کار تیمی و توجه به مسوولیت اجتماعی و انجام درست کار درست است.
برنامه ها به ساختار نیاز دارد
غریب پور پاسخگویی و انجام کار تیمی را از ارکان تاثیرگذار مدیریتی خواند و گفت: بسیار سخنانی زیبا درباره موضوعات مختلف زده می شود اما تا زمانی که ساختار ایجاد نشود به موفقیت دست نخواهیم یافت.
وی تصریح کرد: با ایجاد ساختار در نظام مدیریتی است که می توان به کاهش هزینه ها و زمان اجرای طرح ها،تامین مالی و ... دست یافت.
غریب پور اظهار امیدواری کرد که بتوان با الگوهای صحیح مدیریتی نقش پررنگ تری را برای حوزه معدن و صنایع معدنی در اقتصاد ایفا کرد.
دریافت حکم
در پایان این مراسم، دکتر خداداد غریب پور حکم ریاست هیات عامل ایمیدرو و معاونت وزارت صنعت معدن و تجارت را از دکتر رضا رحمانی وزیر صنعت معدن و تجارت دریافت کرد.