به گزارش روابط عمومی ایمیدرو، برنامه ریزی در جهت توسعه پایدار صنعت فولاد کشور با انجام عملیات اکتشافی و نیز تامین سنگ آهن واحدها و طرح های توسعه فولاد از جمله سیاست های اصلی ایمیدرو در توسعه این حوزه است.
این سازمان به منظور تامین پایدار نیاز سنگ آهن در زنجیره تولید فولاد، نسبت به انجام عملیات اکتشاف در بیش از 56 پهنه در وسعت بیش از 300 هزار کیلومتر مربع در 25 استان اقدام کرده است.
توسعه زنجیره با محوریت بخش خصوصی
در این میان بهره مندی از مشارکت و سرمایه گذاری بخش خصوصی در احداث کارخانه های تولید کنسانتره به ظرفیت 17.5 میلیون تن و کارخانه های تولید گندله به ظرفیت 15 میلیون تن در منطقه سنگان از سال های گذشته در دستور کار این سازمان قرار گرفته است. این طرح ها سبب ایجاد 18هزار فرصت شغلی می شود که 4 هزار شغل به صورت مستقیم و 14هزار شغل نیز به طور غیر مستقیم ایجاد می کند.
همچنین بهره برداری از معادن گل گهر، چادرملو، جلال آباد را می توان از دیگر نمونه های مشارکت دولت و بخش خصوصی در بخش سنگ آهن نام برد که اشتغالزایی قابل توجهی داشته است.
از سوی دیگر کاهش ریسک سرمایه گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی از طریق راه اندازی صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی، نوسازی تجهیزات و ماشین آلات و ارتباط موثر با تشکل ها، توجه به امر بومی سازی تکنولوژی و خدمات مراکز تحقیقاتی و همچنین لزوم برنامه ریزی برای تامین زیرساخت های مورد نیاز را می توان از دیگر اولویت های ایمیدرو در توسعه بخش زنجیره سنگ آهن تا فولاد نام برد.
برنامه ریزی برای تولید 55 میلیون تن فولاد
بر اساس طرح چشم انداز تدوین شده در کشور تا افق 1404، تولید 55 میلیون تن فولاد برنامه ریزی شده است که در جهت تحقق این امر، برآورد میزان مورد نیاز کانسنگ آهن در حدود 160 میلیون تن، کنسانتره حدود 80 میلیون تن و گندله حدود 75 میلیون تن است.
وضعیت ذخایر سنگ آهن
در حال حاضر، مجموع ذخایر برآوردی سنگ آهن کشور در حدود 5 میلیارد تن و میزان ذخایر قطعی آن 3.3 میلیارد تن است. این میزان در حدود 2 درصد کل ذخایر قطعی سنگ آهن دنیا را شامل می شود.