به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، وجیه ا... جعفری که صبح امروز در همایش رونق تولید با احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس سخن می گفت، تصریح کرد: این تعداد بسته سرمایه گذاری برای فعال سازی 150 معدن است که منجر به ایجاد شغل برای 3هزار نفر در حوزه معادن کوچک می شود.
مدیر عامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با یادآوری اینکه فعال سازی معادن کوچک، هم اکنون به عنوان طرح اولویت دار اقتصاد مقاومتی در بند ۳۷ سیاست های ابلاغی گنجانده شده است، اظهار داشت: ۲۴۸ معدن در حال تجهیز است که بیشتر آنها در استان مرکزی قرار دارد.
وی با اعلام این نکته که ایمیدرو مجری طرح است و طرح را برای انجام به شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران تفویض کرده، اظهار داشت: تاکنون ۱۲۶ معدن کوچک مقیاس اطلاعات خود را ارسال کرده اند و در ۹ استان پردازش اطلاعات تکمیل شده و یک استان نیز در حال پردازش اطلاعات است.
جعفری تاکید کرد: از تعداد معادن پردازش شده، ۱۶۵ معدن فعال، قابل توسعه و اشتغال جدید بوده اند. به گفته وی، ۱۸۵ معدن نیز غیر فعال بوده و قابلیت احیا دارند.
وی ادامه داد: در حوزه معادن کوچک، ۴۷ بلوک بندی شده تعریف شده که با احداث واحد فرآوری ثابت، قابل فعالیت هستند.
مدیر عامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران گفت: در 5 مورد نیز تسهیلات زیرساختی ارایه شده و این تعداد معادن به سمت فعال شدن می روند. وی افزود: تاکنون مشکل 13 معدن با معرفی به صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی رفع شد. علاوه بر این ۱۶ مورد نیز دارای مشکل حقوقی بودند که در حال حاضر به نوعی مشکل آن ها برطرف شده است.
جعفری به پالایش اطلاعات معادن کوچک اشاره کرد و گفت: از ۲۷ نمونه معدن پایش شده، ۳۲ درصد تامین نقدینگی، ۱۲ درصد زیرساخت، ۱۰ درصد مشکل تکمیل اکتشاف، ۱۰ درصد مشکل حقوقی و ۵ درصد مشکل بازار داشته اند.
وی به تاثیر برنامه ها و اقدامات در این طرح اشاره و تاکید کرد: اگر این ۲۷ پروژه عملیاتی شود، ۶۲ معدن تاثیر مثبت می گیرند. همچنین با اجرای پروژه های زیرساختی، ۴۴ معدن و چنانچه ۵۵ پروژه مستقل انجام شود ۳۵۰ معدن تاثیرات قابل توجه می پذیرند.
مدیر عامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران خاطر نشان کرد: انتظار داریم پس از این همایش، طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس با سرعت و دقت بیشتری پیش رود.
وی یادآور شد: این طرح از سال ۹۶ با پیشنهاد تشکل های معدنی در قالب احیای معادن متروکه، فعال سازی معادن غیر فعال و غیره شروع شد و با ۴ سرمایه گذار تفاهم نامه منعقد شد.
سهم 85 درصدی در اشتغال معادن
وی افزود: در ایران ۹۸.۳ درصد معادن، معادن کوچک هستند و این حوزه ۸۵ درصد سهم اشتغال معادن را به خود اختصاص داده است. جعفری ادامه داد: ۶۵ درصد تولیدات معادن مربوط به این معادن است.
جعفری با بیان اینکه معادن کوچک نیاز به سرمایه گذاری زیاد ندارند، گفت: راهکارهای اجرای این طرح مواردی همچون شامل تضمین خرید مواد اولیه، ارائه بسته های سرمایه گذاری، انجام عملیات اکتشاف تکمیلی و استقرار واحدهای فرآوری سیار است.
مدیر عامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران تاکید کرد: انتظار داریم با هماهنگی بیشتر با نهادها و تشکل ها از جمله سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ها، سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی، تشکل ها و ... بتوانیم هم افزایی قابل توجهی ایجاد کنیم.