به گزارش روابط عمومی ایمیدرو، خداداد غریب پور در این جلسه که علاوه بر حمید ملانوری استاندار جدید خراسان جنوبی، عباس نعیمی قائم مقام و عضو هیات عامل ایمیدرو، سلمان اسحاقی نماینده مردم قائنات و زیرکوه، اردشیر سعدمحمدی مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس، امیرحسین نادری مدیر عامل شرکت ملی فولاد، خدایار کریم نژاد معاون شرکت تهیه و تولید مواد معدنی، سید رضا عظیمی مجری طرح احیا معادن کوچک، علی اصغرزاده، امید امامی و سعید پیرمرادی به ترتیب مدیران اکتشاف، معدن و صنایع معدنی ایمیدرو و همچنین حجت ایمان طلب سرپرست سازمان صمت استان، حضور داشتند، خراسان جنوبی را یکی از استان های مستعد توسعه در بخش معدن معرفی کرد و اظهار داشت: خوشبختانه پروژه آهن اسفنجی قائنات، در مسیر راه اندازی تست گرم قرار دارد و پیش بینی می شود در بهمن ماه افتتاح شود.
غریب پور ابتدا با تبریک به مناسبت انتصاب استاندار جدید خراسان جنوبی، تاکید کرد: در مرحله تست گرم نیاز به آماده سازی برق از سوی استان هستیم که این امر نیز با کمک استانداری عملی می شود. وی ادامه داد: بخش فولادسازی نیز قرار است تا پایان سال آینده راه اندازی شود.
مسوولیت اجتماعی شرکت مس
وی همچنین از کمک 3 میلیارد تومانی شرکت ملی صنایع مس به مدارس استان اشاره کرد که در راستای مسوولیت اجتماعی انجام شده است. غریب پور تاکید کرد: نیاز به هماهنگی بیشتر به منظور توسعه معدن مس قلعه زری – به عنوان قدیمی ترین معدن مس ایران- هستیم. غریب پور افزود: همکاری برای برداشتن موانع فازهای اکتشاف در پهنه های قلعه زری و نهبندان از دیگر نیازهای توسعه بخش معدن استان است.
تامین برق معدن شاهکوه
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت درباره دیگر برنامه های توسعه ای ایمیدرو در خراسان جنوبی، افزود: طبق برنامه قرار است در بخش زیربناها، برق معدن شاهکوه تا پایان امسال تامین شود.
غریب پور، گفت: فاز شناسایی در بیش از 80هزار کیلومتر مربع از سطح استان به اتمام رسیده و فاز پی جویی تا پایان سال جاری آغاز می شود.
برنامه نصب کارخانه طلای هیرد
نعیمی قائم مقام ایمیدرو نیز در ادامه جلسه خواهان مساعدت دستگاه های استان برای تامین به موقع آب و برق معادن آن مناطق شد. این عضو هیات عامل ایمیدرو افزود: تجهیزات پروژه طلای هیرد نیز در حال حمل به سایت کارخانه است و طبق برنامه مقرر شده برنامه نصب، در اردیبهشت سال 1400 به اتمام برسد.
وی در ادامه اظهار داشت: احداث پست امداد و نجات در معادن پروده طبس نیز تا پایان سال 99 انجام خواهد شد.
اقدام کلینیکی برای احیا و فعال سازی 27 معدن کوچک استان
نعیمی با یادآوری اقدامات و برنامه های این سازمان در فعال سازی معادن کوچک راکد استان، گفت: از ابتدای سال برای 27 معدن اقدام کلینیکی انجام شده و 18 معدن نیز مورد پایش قرار گرفته اند. به گفته نعیمی، از ابتدای امسال 3 معدن راکد در استان احیا و فعال شده و تا پایان سال جاری 4 معدن دیگر احیا و فعال خواهند شد.
در این نشست همچنین گزارشی از اقدامات زیربنایی ارایه شد. به گفته وی، خط 75 کیلومتری انتقال برق معادن زغالسنگ پروده طبس، به پیشرفت 90درصدی رسیده و ابتدای سال آینده به اتمام می رسد. علاوه بر این برق و راه معادن غنی آباد و شاهکوه تا انتهای امسال تامین می شود.
اقدامات وزارت صنعت معدن و تجارت و ایمیدرو در خراسان جنوبی
در این جلسه حمید ملانوری استاندار خراسان جنوبی نیز طی سخنانی، فعال شدن طرح های توسعه در حوزه های اکتشاف، زیربناها، معادن کوچک و کارخانه های صنایع معدنی استان را سبب افزایش ثروت، اشتغال و درآمدزایی دانست. وی افزود: وزارت صنعت معدن و تجارت و ایمیدرو علاقمند به ایجاد جهش تولید و نهضت معدنی در این استان هستند.
حمایت از اقدامات ایمیدرو
سلمان اسحاقی نماینده مردم قائنات و زیرکوه با اشاره به اقدامات این سازمان در سطح استان خراسان جنوبی گفت: تمام قد از اقدامات ایمیدرو برای توسعه معادن و صنایع معدنی استان، حمایت می کنیم.
وی افزود: فولاد قائنات نقش ارزنده ای در توسعه روابط با همسایگان به ویژه افغانستان دارد و در تامین نیازهای آن کشور به فولاد، اهمیت بین المللی پیدا کرده است.
در این نشست، اردشیر سعدمحمدی مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس، با برشمردن جایگاه معدن مس قلعه زری و تامین خوارک صنعت مس، مساعدت مسوولان استانی را سبب تسریع در توسعه این معدن دانست. امیر حسن نادری مدیر عامل شرکت ملی فولاد با اعلام اینکه در تدارک ورود به مرحله تست گرم آهن اسفنجی فولاد قائنات هستیم، گفت: با تامین به موقع برق، شرایط برای راه اندازی کارخانه در زمان مقرر، تسهیل خواهد شد.