سال جهش تولید
X
   
 
    • کلید واژه ها: گوهرسنگ -
      تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۸
    • در جلسه شورای سیاستگذاری توسعه صنعت گوهرسنگ ها مطرح شد؛

      تاکید جعفری بر نگرش کلان به زنجیره صنعت گوهر سنگ ها/ بازارچه های گوهرسنگ مشهد و قم ماه آینده راه اندازی می شوند

      یازدهمین جلسه شورای سیاستگذاری توسعه صنعت گوهرسنگ ها با حضور مهندس جعفری رئیس هیات عامل ایمیدرو و اعضای این شورا، به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد. جعفری در این جلسه تاکید کرد: علاوه بر توسعه این صنعت، توجه به وضعیت حال صنعت گوهرسنگ ها نیز اهمیت به سزایی در تحقق اهداف دارد.
      تاکید جعفری بر نگرش کلان به زنجیره صنعت گوهر سنگ ها/ بازارچه های گوهرسنگ مشهد و قم ماه آینده راه اندازی می شوند

      به گزارش روابط عمومی ایمیدرو، وجیه ا... جعفری رییس هیات عامل ایمیدرو پس از ارایه گزارش اقدامات انجام شده در حوزه های گمرک، بانکی، قوانین و مقررات واردات و صادرات، تجارت، بازارچه ها، تولید، آموزش، آزمایشگاه و ...، اظهار داشت: نکته حائز اهمیت علاوه بر بخش توسعه، توجه به وضعیت حال صنعت گوهرسنگ ها است.

      وی ضمن با اهمیت خواندن اقدامات گروه های کارشناسی در سر و سامان دادن به صنعت گوهرسنگ ها، گفت: با شکل گیری شورای راهبری این صنعت و تشکیل جلسات کارگروه و کمیته های تخصصی، اقدام لازم برای جمع بندی و خروجی نهایی انجام می شود.

      جعفری تاکید کرد: مطابق برنامه عملیاتی صنعت گوهرسنگ ها که به ریاست جمهوری ارایه شده، برنامه ها باید از مرحله اکتشاف، تولید معادن، فرآوری تا حلقه تجارت و صادرات و همچنین قوانین و آموزش، جمع بندی و نهایی شود.

      در این نشست که محمد رضا بهرامن رییس خانه معدن ایران و بهرام شکوری رییس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران حضور داشتند، مدیر دفتر زیرساخت ایمیدرو با ارایه گزارشی یادآور شد: سند ملی توسعه گوهرسنگ ها به رویت رئیس جمهور رسیده و الزمات و اصلاحات لازم طی پروتکل های 9گانه ای تدوین شده است.

      عباس رنجبر با اشاره به اصلاحات مورد نیاز برای توسعه این صنعت گفت: انتقال وضعیت ورود سنگ های قیمتی خام از گروه کالایی 4 به 2 یکی از مزیت هایی است که سبب کاهش قیمت و رقابتی شدن تولید در صنعت گوهرسنگ ها می شود. وی همچنین اشاره ای به برنامه حذف مالیات بر ارزش افزوده، حذف یک درصد سود بازرگانی، حقوق ورودی دولتی و معافیت های 5 ساله مالیاتی در این بخش کرد که به عنوان الزام در توسعه صنعت گوهرسنگ ها ضروری تلقی شده است.

      مدیر زیرساخت ایمیدرو افزود: در حال حاضر با همکاری نهادهای دولتی و تشکل های تخصصی، در حال کار بر روی غربالگری بر روی 16 استان و انجام مطالعات پایه ای 15 استان جدید هستیم.

      دو بازارچه جدید در برنامه راه اندازی

      از سوی دیگر راه اندازی دو بازارچه جدید در شهرهای قم و مشهد خبری بود که از سوی مسوولان مربوطه اعلام شد. به گفته محمد جواد پیش بین رئیس کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار جواهرات و سنگ‌های قیمتی ایران قرار است در نیمه بهمن ماه امسال، بازارچه گوهرسنگ های مشهد در محلی که در حال تجهیز است، راه اندازی شود. محمد سیجانی رییس سازمان صنعت معدن و تجارت استان قم نیز از برنامه راه اندازی بازارچه گوهرسنگ های قم در دهه فجر خبر داد.


      وضعیت بازارچه اصفهان

      سرجوقیان معاون معدنی سازمان صنعت معدن و تجارت استان اصفهان نیز از برگزاری مزایده محل ایجاد بازارچه گوهرسنگ های اصفهان خبر داد و گفت: پس از اتمام مزایده، بازارچه این شهر در سرای فتحیه و قزلباش راه اندازی انجام نشد و در حال حاضر پیگیری انجام می شود.

      سه مکان برای بازارچه کرمان

      حسین محرابی سرپرست معاونت اقتصادی استانداری کرمان نیز طی سخنانی اعلام کرد که سه مکان برای ایجاد بازارچه در شهر کرمان پیش بینی شده و در حال نهایی سازی گزینه بهینه هستیم. در این نشست حمید امانی رییس امور صنعت و معدن سازمان مدیریت و برنامه ریزی،‌ راه اندازی اتاق گوهرسنگ ها در فرودگاه هایی که دارای گمرک تخصصی هستند را نیازمند بررسی همه جانبه از جمله انبارداری و مسائل پیرامونی دانست.

      محمد کشتی آرای رئیس کمیسیون طلا و جواهر اتاق اصناف ایران نیز توجه به معادن و بخش تولید را مورد اشاره قرار داد و گفت: علاوه بر موضوع بازار، فعال سازی معادن این بخش، باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد.

      فرزاد اوجانی معاون دفتر صادرات معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیز در این جلسه، خواهان تقویت بخش تحقیق و توسعه در حوزه گوهر سنگ ها شد. از سوی دیگر فرحناز رجالی دبیر کمیته ملی طلا و جواهر و مسوول فلزات گرانبها سازمان استاندارد اصفهان گفت: وجود آزمایشگاه های ارکرودیته تخصصی، ‌مجهز و معتبر یکی از الزاماتی است که برای توسعه این صنعت است.

      رضا موسی زاده معاون مدیر کل ستاد مبازره با قاچاق کالا و ارز نیز گفت: بخشی از مشکلات این صنعت، با مباحثه و ارتباط نزدیک با تولیدکنندگان برطرف می شود و از این رو ارتباط بیشتری با بخش تولید داشته باشیم.

      روحانی نیا نماینده وزارت صنعت معدن و تجارت گفت: به منظور تولید با کیفیت و صادرات ثمربخش، حوزه تولید و به ویژه تراش های تخصصی، نیازمند توجه بیشتری در صنعت به ویژه در بازارچه های در شرف تاسیس است.

      ارسال دیدگاه
      آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.