سال جهش تولید
X
   
 
    • کلید واژه ها: آلومینا -
      تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۹/۱۴
    • رونمایی از واحد آزمایشی تولید آلومینا از آلونیت

      واحد آزمایشی (پایلوت) تولید آلومینا از آلونیت با حضور مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران رونمایی شد.
      رونمایی از واحد آزمایشی تولید آلومینا از آلونیت

      به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، خدایار کریم‌نژاد در بازدید و رونمایی از واحد پایلوت تولید آلومینا از آلونیت گفت: یکی از مهمترین هدف‌های شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، توسعه دانش فنی و بومی سازی آن تا مرحله توقف خام فروشی مواد معدنی و ایجاد ارزش افزوده بیشتر در داخل کشور است.

      وی افزود: در راستای دستیابی به هدف رشد ۱۳ درصدی بخش معدن در برنامه هفتم توسعه، طرح احداث پایلوت آلومینا از آلونیت توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران اجرایی و به اتمام رسید. اکنون نیز در حال برنامه ریزی افتتاح و تولید نمونه محصول برای جذب سرمایه‌گذار هستیم.

      وجود ذخایر فراوان آلونیت در کشور

      مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (ایمپاسکو) با اشاره به ضرورت تامین مواد اولیه تولید آلومینیوم برای طرح های توسعه ای در کشور گفت: کمبود ذخایر بوکسیت در داخل کشور، توجه به منابع غیر بوکسیت را برای این منظور ایجاب می‌کند. آلونیت با توجه به فراوانی قابل ملاحظه ذخایر آن در داخل کشور (بیش از ۲ میلیارد تن)، به عنوان یکی از اصلی‌ترین گزینه‌های جایگزین برای بوکسیت مطرح است.

      وی افزود: از این رو، برنامه ریزی برای تولید آلومینا از آلونیت (در مقیاس پایلوت) در ایمپاسکو انجام شد. در مرحله نخست، طرح تحقیقاتی اولیه تولید آلومینا با روش‌های جدید به اتمام رسید و با استفاده از نتایج آن در قالب قرارداد طرح تحقیقاتی، بهینه سازی فرآیند و احداث پایلوت تولید ۲۰ کیلوگرم آلومینا در روز به صورت پیوسته منعقد شد.

      کریم‌نژاد با اشاره به مزیت دیگر فرآیند تولید آلومینا از آلونیت خاطرنشان کرد: این فرآیند علاوه بر تامین نیاز مواد اولیه صنعت آلومینیوم، دارای ارزش افزوده بالایی از طریق تولید محصولات جانبی مانند کود شیمیایی (مخلوط سولفات‌های پتاسیم و آمونیوم) با خلوص مناسب و سیلیس با خلوص صنعتی (بیش از ۹۸.۵ درصدی) است.

      کریم‌نژاد عنوان کرد: پس از بهینه سازی فرآیند در مرحله پایلوت، فراخوان جذب سرمایه گذار برای احداث مجتمع صنعتی تولید آلومینا از طریق شرکت ایمپاسکو در اسرع وقت انجام می شود.

      وی تصریح کرد: در بحث کاهش واردات مواد اولیه، تأکید بر این است که اگر ۳۰ درصد نیاز کشور از طریق تولید داخلی تأمین شود، می‌توان صرفه‌جویی ارزی قابل‌توجهی ایجاد کرد در خط تولید آلومینا از آلونیت این موضوع با توسعه ظرفیت تولید و بهره‌برداری از منابع داخلی همراه است.

      کریم‌نژاد در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به حجم ذخایر آلونیت در داخل کشور و امکان راه‌اندازی مجموعه‌های موازی در راستای رفع نیاز کشور، می‌توان اقدامات قابل توجهی در این زمینه انجام داد.

      بنا به این گزارش، واحد آزمایشی (پایلوت) تولید آلومینا از آلونیت در یکی از مراکز وابسته به سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران (استان تهران) احداث شده است.

      منبع: روابط عمومی ایمپاسکو

      ارسال دیدگاه
      آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.