به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، علی کلهر با بیان این مطلب اظهار داشت: برای توسعه بخش معدن و صنایع معدنی، تولید کننده باید آگاهانه و با بهره گیری از علم روز دنیا به تولید محصول بپردازد تا با کاهش قیمت تمام شده و تولید محصول کیفی، قدرت رقابت در بازارهای بین المللی را پیدا کند.
وی ادامه داد: سرمایه گذار در صورت اطمینان از تضمین سود، به سرمایه گذاری روی می آورد و اکنون، سرمایه گذاران مختلفی در کشور به سرمایه گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی تمایل دارند که نیازمند همراهی بیشتر دولت است.
سخنگوی انجمن معدن داران با بیان اینکه افزایش رونق چرخه اقتصاد معدنی (تولید، فروش و صادرات) نیازمند تفاهم بیشتر بین تولیدکننده و تاجر محصولات معدنی است، اعلام کرد: موفقیت چرخه تولید تا فروش یک محصول معدنی و نیز جذب سرمایه گذار، در شرایطی امکان پذیر است که تولید کننده و تاجر واقعی، جایگاه همدیگر را قدر بدانند و در کار یکدیگر مداخله نداشته باشند و این موضوع، نیازمند فرهنگ سازی است.
وی افزود: متاسفانه امروزه به تاجر به عنوان دلال نگریسته می شود، در حالی که بازاریابی در رونق اقتصادی نقش مهمی دارد و البته تاجران واقعی منصف بوده و با تلاش بهینه خود در زمینه مشتریابی، چرخه تولید تا مصرف را کامل می کنند.
سخنگوی انجمن معدن داران پیشنهاد کرد که برای ایجاد نزدیکی و تفاهم بیشتر بین تولیدکنندگان و تاجران بخش معدن و صنایع معدنی، همایشی با حضور این گروه ها برگزار شود.
کلهر با بیان اینکه ارائه تسهیلات بانکی، از جمله راهکارهای توسعه بخش معدن است، تصریح کرد: برای نتیجه بخش بودن این مولفه، تسهیلات بانکی باید در اختیار افرادی قرار گیرد که توانایی و تخصص کافی برای فعالیت در بخش معدن را داشته باشند و معادن مورد نظر نیز از شرایط لازم برای سرمایه گذاری برخوردار باشند، چرا که در غیر این صورت، وام های پرداختی هدر شده و کارایی مناسب را نخواهد داشت. همچنین، تسهیلات باید به صورت مرحله ای و در ازای پیشرفت کار به متقاضیان پرداخت شود.