به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، صفدری، مدرس کلاس «آشنایی با روش های پول شویی و راه های مبارزه با آن» با بیان اینکه کسب درآمد غیرقانونی معمولا از منشا جرم و روش های وانمود کردن کسب آن از راه های قانونی، پول شویی نامیده می شود، گفت: بر اساس آمار موجود، حدود 500 میلیارد تا 1050 تریلیون دلار (2 تا 5 درصد درآمد ناخالص ملی دنیا) حجم کل پول های کثیف در دنیاست.
وی ادامه داد: بر اساس برآوردها، 47 درصد پول های کثیف در آمریکا، 30 درصد در اروپا و بقیه در سایر نقاط جهان جریان دارد.
صفدری تصریح کرد: 99 درصد پول کثیف موفق به عبور از سیستم های نظارتی آمریکا و اروپا شده و حدود 80 درصد از این پول ها دوباره برای سرمایه گذاری و ساماندهی جنایات دیگر به کار می برند.
وی ادامه داد: انواع پول شویی شامل درونی، بیرونی، صادرشونده و واردشونده بوده و از سه مرحله مشتمل بر جایگذاری، لایه چینی و یکپارچه سازی برخوردار است.
این مدرس آموزشی در ادامه به موضوعات «قانون مبارزه با پول شویی و آیین نامه های اجرایی و دستورالعمل های مربوطه»، «روش های پول شویی و راهکارهای مبارزه با آنها»، «نحوه اجرای قانون مبارزه با پول شویی»، «اقدامات لازم و اعمال کنترل های داخلی برای جلوگیری از پول شویی» و «چک لیست حسابرسان و بازرسان قانونی در رابطه با پول شویی» پرداخت.